Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Coreea de Nord a lansat o noua racheta. Consiliul de Securitate al ONU se reuneste de urgenta

Coreea de Nord a lansat miercuri o racheta pentru a pune pe orbita un satelit civil de observare terestra, potrivit regimului comunist, dar care constituie un nou test de racheta balistica, potrivit comunitatii internationale, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii, citat de AFP.

Hepta.ro

Racheta "a fost lansata", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului, fara alte precizari.

UE ameninta: Vom aplica noi sanctiuni Phenianului

Uniunea Europeana (UE) a amenintat miercuri cu noi sanctiuni impotriva Phenianului, in urma tirului unei rachete cu raza lunga de actiune efectuat de catre Coreea de Nord. "Uniunea Europeana va examina un raspuns potrivit, in stransa consultare cu principalii parteneri si in conformitate cu deliberarile Consiliului de Securitate al ONU, in special sub forma unor posibile santiuni suplimentare", a declarat Inalta Reprezentanta UE pentru Politica Externa Catherine Ashton.

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite va avea consultari, miercuri dimineata, ca urmare a lansarii de catre Coreea de Nord a unei rachete cu raza lunga de actiune, au anuntat diplomati la ONU. "Japonezii si americanii au cerut consultari la Consiliului de Securitate, care vor avea loc miercuri spre sfarsitul diminetii", in jurul orei locale 11.00 (17.00 ora Romaniei), a anuntat un diplomat occidental.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Recomandari