Antena Căutare

Coreea de Nord ameninta Guvernul de la Seul cu "actiuni speciale"

Oficialii de la Phenian se pregatesc sa initieze "actiuni speciale" destinate distrugerii presedintelui Coreei de Sud si Guvernului sau, anunta CNN, citat de Mediafax. Nu sunt fost date detalii cu privire la ce implica actiunile.

Fortele armate nord-coreene vor utiliza "mijloace specifice fara precedent si metode in stilul" sau pentru a efectua aceste operatiuni, a anuntat agentia oficiala KCNA, precizand ca operatiunea va dura trei sau patru minute.


Masurile planuite au fost anuntate la televiziunea de stat, care a prezentat imagini cu oameni aruncand cu pietre spre o caricatura a presedintelui sud-corean Lee Myung-bak.

Totodata, presa de stat l-a criticat dur pe presedintele conservator si administratia sa, catalogati recent drept "sobolani".

Unul dintre principalele motive ale amenintarilor proferate luni pare sa fie anuntul fortelor armate sud-coreene, saptamana trecuta, ca au dezvoltat o racheta de croaziera capabila sa atinga orice punct de pe teritoriul Coreei de Nord.

Amenintarile nord-coreene au loc in urma lansarii esuate a unei rachete cu raza lunga de actiune, la inceputul acestei luni, care au amplificat tensiunile din regiune. Statele Unite si aliatii sai, mai ales Coreea de Sud si Japonia, considera ca a fost vorba vorba despre testarea disimulata a unei rachete, sub pretextul lansarii unui satelit civil pe orbita.

UPDATE! François Hollande a castigat primul tur al alegerilor din Franta... Austria: 30 de rromi au fost evacuati dintr-o tabara de corturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x