Antena Căutare

Coreea de Nord ameninţă să revină asupra ”măsurilor de încredere” stabilite cu SUA

Coreea de Nord a avertizat joi că răbdarea sa are limite şi că ar putea reveni asupra măsurilor de încredere pe care le-a luat cu privire la Statele Unite, relatează Reuters.

Coreea de Nord a avertizat joi că răbdarea sa are limite şi că ar putea reveni asupra măsurilor de încredere pe care le-a luat cu privire la Statele Unite, relatează Reuters.

În cadrul unor eforturi în vederea favorizării dialogului cu Statele Unite, care s-au tradus în trei întâlniri între dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, Coreea de Nord a încetat să mai testeze armament nuclear şi rachete balistice intercontinentale.

Ministerul de Externe ameninţă, într-un comunicat publicat joi de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA; că această reţinere ar putea să nu mai dureze.

”Răbdarea noatră are limite şi nu există nicio lege care să arate că toate lucrurile de la care ne-am abţinut până acum vor continua pe termen nedefinit”, declară un purtător de cuvânt al ministerului, citat în acest comunicat.

Purtătorul de cuvânt acuză Consiliul de Securitate al ONU de faptul că s-a sesizat în mod neaşteptat asupra unor probleme legate de apărarea Coreei de Nord, în urma îndemnului de marţi al unui număr de cinci state europene membre ale Consilului - Germania, Regatul Unit, Franţa, Belgia şi Polonia - adresat Phenianului ”să ia măsuri concrete” în vederea abandonării totale şi ireversibile a programelor nuclear şi balistic.

”Acest lucru (...) ne îndeamnă să reconsiderăm măsurile preventive hotărâtoare pe care le-am luat în vederea stabilirii încrederii cu Statele Unite”, afirmă purtătorul de cuvânt, fără să prrcizeze care sunt aceste măsuri.

Sursa : news.ro

Candidatura lui Sylvie Goulard în Comisia von der Leyen, respinsă de eurodeputaţi... Zelenski exclude orice summit de pace în Ucraina, fără o retragere prealabilă a trupelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x