Antena Căutare

Presa japoneza: Coreea de Nord ar fi vrut sa trimita piese pentru rachete in Siria

Coreea de Nord a incercat, in mai, sa trimita piese pentru rachete balistice Siriei, incalcand embargoul ONU, informeaza presa japoneza.

Potrivit cotidianului Asahi Shimbun, ce citeaza diplomati care au avut acces la un raport clasificat al ONU, autoritatile sud-coreene au descoperit in perioada respectiva la bordul unui cargo ce naviga sub pavilion chinez 535 de piese cilindrice care puteau servi, in mod vizibil, la fabricarea de rachete.

Seulul, mai srie cotidianul, a anuntat aceasta descoperire in iunie comitetului ONU ce se ocupa de aplicarea sanctiunilor impotriva regimului de la Phenian. ONU a trimis atunci experti in Coreea de Sud.

Agentia Kyodo a relatat, la randul sau, ca incarcatura era destinata unei companii siriene ce are legaturi cu Coreea de Nord. La 21 septembrie, Irakul a interzis unui avion nord-coreean sa survoleze teritoriul sau pentru a merge in Siria, de teama ca aparatul ar putea transporta arme pentru regimul lui Bashar al-Assad, a anuntat purtatorul de cuvant al premierului irakian.

Americanii vor instala un telescop si un radar pe teritoriul australian, pentru a-i supraveghea pe chinezi... Ziua furiei in Europa: Valuri de proteste anti-austeritate in Portugalia, Spania, Italia si Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x