Antena Căutare

Coreea de Nord confirma ca a efectuat un "test nuclear de nivel inalt"

Coreea de Nord a confirmat efectuarea celui de-al treilea test nuclear. Puterea estimata a bombei atomice este de sase-sapte kilograme, conform unor susrse din Coreea de Sud, care a detectat semnele unui cutremur artificial, cu o magnitudine de 4,9 pe scara Richter.

Realizarea testului nuclear a fost confirmata de oficialii de la Phenian, dar si de catre Ministerul Apararii din Coreea de Sud. Al treilea test nuclear a fost efectuat cu succes", a anuntat agentia oficiala a statului communist, KCNA.

De asemenea, s-a precizat ca testul nuclear este menit sa ”apere securitatea nationala si suveranitatea" tarii "impotriva ostilitatii continue a Statelor Unite", relateaza Mediafax. "Acest test nuclear de nivel inalt a avut, spre deosebire de cele din trecut, o putere exploziva mai mare si a utilizat un dispozitiv miniaturizat si mai usor", conform agentiei KCNA.

Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a condamnat actiunea nord-coreenilor. "Este o incalcare clara si grava a rezolutiilor Consiliului de Securitate", a declarat Ban Ki Moon, potrivit purtatorului de cuvant Martin Nesirky.

Foto: ivarfjeld.wordpress.com

13 morti dupa explozia unei masini-capcana la granita dintre Turcia si Siria... "Marsul infometatilor", in Ungaria. Aproape o mie de manifestanti au sosit, ieri, in fata parlamentului din Bu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x