Antena Căutare

Coreea de Nord, in stare de razboi

Coreea de Nord a anuntat ca si-a pus armata in alerta de lupta, gata sa "arunce in aer"Coreea de Sud, care a demarat exercitii militare cu SUA.

Exercitiile "Resolve/Foal Eagle" implica 18.000 trupe americane si 20.000 de soldati coreeni. Manevrele, privite de Phenian ca manevre pentru un razboi nuclear, dureaza doua saptamani si sunt menite a testa pregatirea de aparare a aliatilor.
Acestea au provocat insa o replica dura din partea comunistilor din nord, si au alimentat tensiunile din peninsula, desi sunt organizate de cateva decenii fara incidente.
"Unitatile celor trei servicii ale armatei populare coreene ar trebui sa fie pregatite comple sa intre in actiune pentru a arunca in aer citadela agresorilor dupa ce ordinul este emis," transmitea agentia comunista KCNA , citand surse militare.
Comentariile au venit dupa ce China, principalul sponsor al Nordului, a aratat ca doreste reluarea discutiilor de dezarmare nucleara pana in iulie.
Nordul arata anterior ca orice discutie de denuclearizare a peninsulei trebuie sa fie oprita din cauza manevrelor militare.
Exercitiile Resolve/Foal Eagle implica 18.000 trupe americane si 20.000 de soldati coreeni.
Cutremurul din Chile a mutat orasul Conception cu trei metri... Thailanda vrea medicamente low-cost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x