Antena Căutare

Coreea de Sud face manevre militare. Nord-coreenii ameninta ca vor ataca din nou!

Armata sud-coreeana a inceput luni efectuarea de noi manevre militare. Manevrele vor dura cinci zile si se vor desfasura in 29 de locuri diferite, inclusiv langa insule din Marea Galbena, informeaza o sursa oficiala, citata de AFP.

Exercitiile militare includ tiruri de nave de razboi si de unitati de artilerie. Coreea de Sud si-a consolidat apararea pe cele cinci insule situate in zona de conflict si a adus soldati, lansatoare de rachete si rachete antiaeriene.

Pe 23 noiembrie, Coreea de Nord a bombardat una dintre insulele sud-coreene, Yeonpyeong. In urma atacului, patru sud-coreeni, dintre care doi soldati si doi civili, si-au pierdut viata.

Autoritatile nord-coreene au justificat bombardamentele sale prin faptul ca Seulul a tras obuze in apele contestate, in cadrul unor exercitii militare.

Manevrele care vor avea loc in aceasta saptamana se vor desfasura la 80 de kilometri vest de Yeonpyeong.

"Manevrele intreprinse la sud de linia de limita din nord, in domeniul nostru maritim, sunt exercitii juste si legitime, iar noi vom continua aceste manevre, indiferent ce s-ar intampla", a declarat un purtator de cuvant al Statului Major sud-coreean.

Duminica, Phenianul a clasificat aceste manevre militare drept o tentativa de relansare a razboiului. Kim Kwan-Jin a avertizat ca Seulul va raspunde cu raiduri aeriene la orice nou atac din partea Nordului.

Fost ministru croat: 4 ani de inchisoare, pentru deturnare de fonduri... VIDEO! Barack Obama s-a balbait in direct...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x