Antena Căutare

Coronavirus în Italia: 152 infectaţi, patru decese. Domul din Milano şi şcoli din Nord au fost închise. Carnavalul de la Veneţia s-a încheiat mai devreme

A patra victimă a coronavirusului în Italia este un bărbat în vârstă de 84 de ani din regiunea Lombardia. Epidemia se răspândeşte. Autorităţile italiene încep controale la intrarea în ţară, în special la Vo' Euganeo, epicentrul răspândirii cu coronavirus în regiunea Veneto. Este vorba despre una dintre măsuri pentru a nu permite virusului să se răspândească, decizie luată vineri prin decret de către Guvern, scrie agenţia Ansa.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a decedat în Lombardia (nord-vest), devenind a patra victimă a noului coronavirus înregistrat în Italia, a anunţat luni un responsabil regional al Sănătăţii la televiziunea italiană, informează AFP.

Bărbatul, care a murit noaptea, într-un spital, este a treia victimă din regiunea lombardă, în timp ce Nordul Italiei a cunoscut un sfârşit de săptămână cu o explozie de cazuri Covid-19.

"Problema este că numărul celor infectaţi creşte: suntem la circa 150", a declarat preşedintele regiunii Lombardia Attilio Fontana la Rtl.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, opt intrări în ţară vor fi controlate de personal şi de forţele de ordine.

Italia se află pe locul trei în clasamentul mondial în privinţa numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Nordul ţării intră în carantină pentru a încerca să oprească răspândirea Covid-19: şcolile s-au închis, universitatea, slujbele din biserici au fost suspendate, la fel şi intrările în pub-uri şi discoteci.

Companiile se gândesc să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Premierul Giuseppe Conte a petrecut toată duminica la sediul Protecţiei civile şi încearcă să-i liniştească pe cetăţeni: "Sunt surprins de explozia de cazuri, dar au fost luate măsuri de precauţie, chiar dacă pare că nu. Nu trebuie să ne lăsăm pradă panicii, ci să urmăm indicaţiile autorităţilor".

Guvernul va aloca alte 20 de milioane de euro pentru a face faţă urgenţei. Şeful statului Sergio Mattarella a semnat decretul cu măsuri speciale aprobate duminică de CDM.

Domul din Milano a fost închis (pentru turişti), la fel şi toate evenimentele din programul de la Scala. Rămân deschise magazine, dar nu şi baruri şi localuri nocturne. Măsurile vor fi prelungite o săptămână.

Şi Carnavalul de la Veneţia a fost închis de luni.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi în regiunile Piemonte, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige - unde luni au fost înregistrate primele trei cazuri pozitive cu coronavirus.

Sursa : news.ro

Malaezia: Premierul Mahathir, cel mai în vârstă lider din lume, şi-a prezentat demisia regelui... Coronavirus în Italia: La Săptămâna Modei de la Milano, Armani şi-a prezentat colecţia într-o sală fără public. VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x