Antena Căutare

Coronavirus în Italia - Sunt 192.994 de cazuri pozitive şi 25.969 de victime în total. Prima infecţie cu Covid-19, înregistrată în ianuarie (studiu)

Continuă să scadă îmbolnăvirile de Covid-19 în Italia, potrivit noului buletin transmis de Protecţia Civilă, în prezent fiind 106.527 de persoane afectate de maladie, cu 321 mai puţine faţă de ziua precedentă. Potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, prima infecţie cu Covid-19 din Italia ar fi apărut în ianuarie.

Sunt 60.498 de persoane vindecate, cu 2.922 mai multe în comparaţie cu joi, conform Il Messaggero.

Scade uşor şi numărul deceselor: 420 în ultimele 24 de ore, totalul victimelor fiind de 25.969.

Totalul cazurilor de la începutul epidemiei este de 192.994 (cifră care include atât persoanele vindecate, cât şi pe cele decedate), cu 3.021 mai multe faţă de ziua precedentă.

La Terapie Intensivă, continuă să scadă numărul internaţilor - 2.173, cu 94 mai puţini în comparaţie cu joi. Dintre aceştia, 756 se află în Lombardia, cu 34 mai puţini faţă de joi.

Numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la începutul epidemiei este de 192.994.

Prima infecţie cu Covid-19 din Italia a apărut în ianuarie, potrivit unui studiu ştiinţific, prezentat vineri, care oferă o nouă viziune asupra debutului epidemiei în una dintre cele mai grav afectate ţări ale lumii, scrie Reuters.

Italia a început să testeze după ce a diagnosticat primul pacient la 21 februarie în Codogno, un mic oraş din regiunea Lombardia.

Cazurile şi decesele au crescut imediat, oamenii de ştiinţă suspectând că virusul exista în zonă, neobservat, de mai multe săptămâni.

Stefano Merler, de la Fundaţia Bruno Kessler, a declarat într-o conferinţă de presă la care au participat cele mai importante autorităţi sanitare din Italia că institutul său a examinat primele cazuri cunoscute şi a ajuns la concluzii clare.

"Ne-am dat seama că sunt mulţi oameni infectaţi în Lombardia cu mult înainte de 20 februarie, ceea ce înseamnă că epidemia a debutat mult mai devreme", a spus el.

"În ianuarie cu siguranţă, dar poate chiar mai devreme. Nu vom şti niciodată", a afirmat el, adăugând că imediata creştere a cazurilor sugerează faptul că virusul a fost adus în Italia probabil de un grup de oameni şi nu de un singur individ.

Italia a fost prima mare ţară din Occident care s-a confruntat cu boala, apărută în China la sfârşitul anului trecut şi care s-a răspândit în toată lumea, relatează Reuters.

În încercarea de a preveni răspândirea, Italia a oprit traficul aerian din şi către China pe 31 ianuarie, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv la Roma. Dar cercetătorii spun că probabil a fost prea târziu.

O altă echipă de cercetători italieni a afirmat că noul coronavirus ar fi putut ajunge în Italia din Germania, nu direct din China, în a doua parte a lunii ianuarie.

Sursa : news.ro

Tragedie de neimaginat într-o familie. Surori gemene, ambele asistente medicale, moarte din cauza COVID-19: ”Toată viața... Coronavirus în Franţa - 22.245 de decese în total şi 4.870 de cazuri grave...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x