Antena Căutare

Coronavirus - În Ungaria, spectatorii solidari cu artiştii renunţă să mai ceară banii pe biletele pentru spectacolele anulate

O parte a publicului din Ungaria a decis să nu mai solicite banii pe biletele de la concertele şi spectacolele de teatru amânate sau anulate, cu scopul de a susţine mediile culturale încercate de epidemia de Covid-19, scrie Le Figaro.

Propunerea unui cetăţean din Ungaria a fost primită neaşteptat pe internet. El i-a îndemnat pe cetăţeni să renunţe la a mai cere rambursarea banilor pentru biletele cumpărate la spectacolele anulate din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

"Am şase locuri la teatru şi patru locuri la concert pentru următoarele săptămâni", a scris pe Facebook Peter Szantai. Nu vreau să mai cer rambursarea banilor şi sper că asta îi va putea ajuta pe artişti, administratorii de săli şi pe oamenii care montează spectacole", a adăugat acest locuitor din Budapesta.

Hashtagul său #nevaltsvisszajegyet (nu vă returnaţi biletele) a fost distribuit de peste 2.000 de utilizatori.

La fel ca numeroase ţări afectate de epidemia de Covid-19, Ungaria a interzis manifestările publice în interior pentru mai mult de 100 de persoane şi evenimentele în ar liber cu peste 500 de persoane, o decizie care a provocat deprogramarea brutală a unei mari părţi din oferta culturală.

"Mediul este deja în dificultate", a amintit Szantai care a lucrat şi el în producţia de concerte. "Casele de bilete constituie o importantă sursă de venit", a adăugat el. "Profesioniştii din sector se gândesc cum să-şi continue activitatea", fără a încălca ordinele de sănătate.

În Austria, unde spectacolele au fost reduse, un club de jazz a propus o alternativă originală: să separe spectatorii în două grupe, primul grup care asistă la prima parte a concertului după care oferă locul celui de-al doilea grup. "Vom încerca să cântăm aşa în fiecare seară dacă este posibil", a scris Christoph Huber, director artistic al sălii Porgy&Bess, pe site-ul stabilimentului.

Acest tip de iniţiativă nu va salva totuşi sectorul cultural în Austria, ai cărei reprezentanţi au alertat deja Guvernul despre riscul pe care îl reprezintă anularea în cascadă a reprezentaţiilor.

"Eşalonările vor avea impact la fel de grav ca anulările, pentru că blochează datele ulterioare şi antrenează o reacţie în lanţ", au scris autorităţilor profesioniştii de film, muzică, carte şi spectacol, solicitând "o compensare adecvată şi asistenţă promptă".

Sursa : news.ro

China VS America: „Este posibil ca armata americană să fi adus epidemia în Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi publice date... „Nu folosiţi în comun ţigări şi băuturi!” Avertismentul emis după ce 13 persoane s-au infectat cu coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x