Antena Căutare

Coronavirus - Irlanda a impus izolarea totală a populaţiei

Irlanda a impus izolarea totală a populaţiei de vineri, la miezul nopţii, şi până la 12 aprilie, pentru a lupta contra răspândirii noului coronavirus, a afirmat premierul Leo Varadkar, conform AFP.

"Toată lumea trebuie să rămână în casă, în orice circumstanţă", a declarat el, precizând că excepţiile vor fi posibile pentru cei care merg la serviciu, să facă cumpărături alimentare, la medic sau exerciţii fizice în apropierea domiciliului.

Ieşirile vor fi posibile doar "din motive familiale imperative" şi pentru lucrări agricole. Orice adunare, publică sau privată, este interzisă.

"Sunt decizii radicale destinate să salveze cât mai multe vieţi", a adăugat Varadkar în cursul unei conferinţe de presă. "Vă cer, pentru un anumit timp, să puneţi binele comun în faţa libertăţilor individuale".

Există pentru moment 2.121 de cazuri de Covid-19 şi 22 de decese în Irlanda, potrivit cifrelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii.

Închiderea şcolilor, a universităţilor şi a pub-urilor a fost deja dispusă, precum şi închiderea firmelor care nu sunt vitale.

O lege de urgenţă a fost adoptată vineri de Parlament, care prevede în special o îngheţare a chiriilor şi un moratoriu privind evacuarea pe durata crizei, precum şi creditele de urgenţă.

"Sunt vremuri dificile, dar acestea vor avea un sfârşit", a asigurat premierul irlandez.


Sursa : news.ro

Un bolnav de coronavirus a trimis 40.000 de persoane în izolare! Cum a fost posibil... Zi neagră în Spania. Numărul deceselor cauzate de coronavirus a explodat în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x