Live acumObservator 19
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Patru morți de coronavirus și stare de urgență în Italia. Domul din Milano şi toate şcolile din Nord au fost închise

Epidemia de coronavirus se răspândeşte în Italia! A patra victimă a Covid-19 este un bărbat în vârstă de 84 de ani din regiunea Lombardia. Nordul ţării intră în carantină pentru a încerca să oprească răspândirea virusului: şcolile s-au închis, universitatea, slujbele din biserici au fost suspendate, la fel şi intrările în pub-uri şi discoteci. Mai mult, impresionantul Duomo din Milano a fost închis.

Domo-ul din Milano

Hepta

Patrulele de poliţie vor păzi 35 de porţi de acces către zona roşie din zona Lodi, care include teritoriul a 10 municipalităţi, 24 de ore pe zi. Companiile se gândesc să le permită angajaţilor să lucreze de acasă.

Autorităţile italiene încep controale la intrarea în ţară, în special la Vo' Euganeo, epicentrul răspândirii cu coronavirus în regiunea Veneto. Este vorba despre una dintre măsuri pentru a nu permite virusului să se răspândească, decizie luată vineri prin decret de către Guvern, scrie agenţia Ansa.

FOTO | Imagini dramatice de pe străzile din Italia. Asistenții medicali umblă pe străzile pe care nu se află nimeni și caută oameni la case ca să îi ajute

Al patrulea deces din cauza coronavirusului, înregistrat în nordul Italiei

Un bărbat în vârstă de 84 de ani a decedat în Lombardia (nord-vest), devenind a patra victimă a noului coronavirus înregistrat în Italia, a anunţat luni un responsabil regional al Sănătăţii la televiziunea italiană, informează AFP.

Bărbatul, care a murit noaptea, într-un spital, este a treia victimă din regiunea lombardă, în timp ce Nordul Italiei a cunoscut un sfârşit de săptămână cu o explozie de cazuri Covid-19.

"Problema este că numărul celor infectaţi creşte: suntem la circa 150", a declarat preşedintele regiunii Lombardia Attilio Fontana la Rtl.

Măsuri în Italia împotriva coronavirus: Controale la fiecare intrare în țară

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, opt intrări în ţară vor fi controlate de personal şi de forţele de ordine. Italia se află pe locul trei în clasamentul mondial în privinţa numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Postarea unui medic "îngheață" România! "Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus. O să fie vai de noi!"

Nordul ţării intră în carantină pentru a încerca să oprească răspândirea Covid-19: şcolile s-au închis, universitatea, slujbele din biserici au fost suspendate, la fel şi intrările în pub-uri şi discoteci.

Premierul Giuseppe Conte a petrecut toată duminica la sediul Protecţiei civile şi încearcă să-i liniştească pe cetăţeni: "Sunt surprins de explozia de cazuri, dar au fost luate măsuri de precauţie, chiar dacă pare că nu. Nu trebuie să ne lăsăm pradă panicii, ci să urmăm indicaţiile autorităţilor".

Duomo din Milano, Teatro alla Scalla și Carnavalul de la Veneția, închise

Guvernul va aloca alte 20 de milioane de euro pentru a face faţă urgenţei. Şeful statului Sergio Mattarella a semnat decretul cu măsuri speciale aprobate duminică de CDM.

Domul din Milano a fost închis (pentru turişti), la fel şi toate evenimentele din programul de la Scala. Rămân deschise magazine, dar nu şi baruri şi localuri nocturne. Măsurile vor fi prelungite o săptămână.

Şi Carnavalul de la Veneţia a fost închis de luni.

Măsuri asemănătoare au fost luate şi în regiunile Piemonte, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige - unde luni au fost înregistrate primele trei cazuri pozitive cu coronavirus.

Recomandari