Antena Căutare

Coronavirus: Rusia îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească în Italia, Iran şi Coreea de Sud

Rusia şi-a sfătuit marţi cetăţenii să nu călătorească către Italia, Iran şi Coreea de Sud din cauza răspândirii epidemiei cu noul coronavirus în aceste ţări, scrie AFP.

Autorităţile recomandă oamenilor să nu călătorească "până la stabilizarea situaţiei", potrivit unui mesaj publicat pe site-ul agenţiei sanitare.

Rusia a luat deja măsuri drastice pentru a împiedica propagarea noului coronavirus din China: a interzis accesul pe teritoriul său al persoanelor care vin din China, a închis aproape 4.250 de kilometri la frontierele comune, a tăiat legăturile feroviare de pasageri şi a restrâns numărul zborurilor către oraşele chineze.

Autorităţile recomandă ruşilor încă de la sfârşitul lunii ianuarie să nu meargă în China.

Duminică, opt dintre compatrioţii ruşi au fost repatriaţi, trei dintre aceştia având simptomele noului coronavirus. Ei s-au aflat pe nava Diamond Princess care a fost plasată în carantină în portul japonez Yokohama din cauza epidemiei de Covid-19.

Înaintea repatrierii, Rusia nu avea niciun bolnav de coronavirus pe teritoriul său după externarea din spital a doi pacienţi infectaţi, cetăţeni chinezi.

Noul coronavirus şi-a făcut apariţia marţi în alte patru ţări: Austria, Elveţia, Croaţia, Algeria.

În total, 2.715 de persoane au murit în China din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus.

Sursa : news.ro

Coronavirus - Peste 165 de noi cazuri în Coreea de Sud. Medicii italieni: Nu poate fi vorba despre un virus ca Ebola, ci... Coronavirus în Franţa - Două decese şi 17 cazuri confirmate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x