Antena Căutare

O nouă descoperire despre coronavirus! Date de maximă importanță din Wuhan au fost contrazise! „Este de două ori mai grav”

Noul coronavirus s-ar putea răspândi de două ori mai repede decât s-a crezut, potrivit unui studiu în cadrul căruia au fost analizate date din Wuhan – orașul chinez de unde a izbucnit pandemia de COVID-19.

O nouă descoperire despre coronavirus! Date de maximă importanță din Wuhan au fost contrazise! „Este de două ori mai grav”
O nouă descoperire cumplită despre coronavirus! Date de maximă importanță din Wuhan au fost contrazise! „Este de două ori mai grav” | profimediaimages.ro

Coronavirusul a fost detectat în Wuhan, China, în decembrie 2019, înainte de a se răspândi la nivel mondial, ajungând să omoare peste 114.000 de oameni și să infecteze peste 1.800.000, dintre care au reușit să își revină peste 420.000, conform datelor furnizate de worldometers.info, până la momentul redactării acestei știri.

Potrvit datelor inițiale, de la începutul pandemiei de coronavirus, cercetătorii au crezut că o persoană cu COVID-19 ar putea infecta între 2,2 și 2,7 alte persoane.

Acum, cercetători de la Laboratorul Național Los Alamos, din statul american New Mexico, care au studiat datele preliminare din Wuhan, au descoperit că, de fapt, un purtător de coronavirus a infectat, în medie, 5,7 persoane.

Citește și: Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienți cu COVID-19! „Inițial, am crezut că e doar în capul meu!”

Aceiași cercetători au descoperit că perioada de incubație a coronavirusului este de 4,2 zile – cu o zi mai scurtă față de estimări anterioare.

China a băgat orașul Wuhan în carantină, pe 23 ianuarie. Însă, miercuri, carantina a încetat - au început să circule trenuri ce au scos oameni din localitate și au fost redeschise autostrăzi.

Aflați bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România, precum și cel al deceselor din cauza COVID-19 în România, aici.

Covid-19 - China a raportat cele mai multe cazuri zilnice din ultimele cinci săptămâni... Bilanţul covid-19 în SUA scade a doua zi consecutiv la 1.514 de morţi şi creşte la 22.000 de decese şi 555.000 de cazuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x