Antena Căutare

Cosmarul FBI: Terorista "Jihad Jane"

Ce poate fi mai greu pentru un serviciu secret de securitate decat sa investigheze pentru terorism un cetatean al propriei tari, care are toate semnele de a face parte din grupul cu procupari total opuse? "Jihad Jane" este americanca, a fost arestata pentru terorism, are 46 de ani si este blonda. Nu tocmai portretul tipic al teroristului clasic.


Tinta se crede ca ar fi fost Lars Vilks, caricaturist suedez pe al carui cap s-a pus o recompensa de 100.000 de dolari pentru ca l-a infatisat pe profetul Mohammed cu corpul unui caine. Marti, in Irlanda, au fost arestate sapte persoane care planificau uciderea acestuia.

Colleen LaRose, 46 de ani, din Pennsburg- Philadelphia, era atat de hotarata sa ajute extremistii musulmani incat s-a mutat in Europa pentru a incerca sa ucida un artist suedez si a fost de acord sa se casatoreasca cu un conspirator astfel incat acesta sa poata trai cu ea.

Folosind si un al doilea pseudonim de Fatima Rose, ea se lauda cu pregatirea sa de a ajuta teroristii, incercand sa recruteze barbati si femei, si a colectat bani pentru operatiuni teroriste in SUA/Europa si Asia.

LaRose ar putea primi inchisoare pe viata.

Foto: guardian.co.uk


3.000 dolari - costul unui televizor 3D in SUA... Blestem: Cutremur de 7,2 grade Richter in Chile (Update)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x