Antena Căutare

TRAGEDIE anunțată în urmă cu puțin timp. A MURIT. Anunțul făcut de familie chiar acum: „Din păcate, este adevărat. A MURIT ÎN SOMN!”

Creatorul de modă Hubert Taffin de Givenchy, cel care a lansat casa cu acelaşi nume şi care a îmbrăcat-o pe Audrey Hepburn, muza sa, a murit la vârsta de 91 de ani, a anunţat luni partenerul său pentru AFP.

"Domnul De Givenchy s-a stins în somn, sâmbătă", a scris creatorul Philippe Venet, partenerul său, într-un comunicat.

Odată cu el dispare unul dintre ultimii martori ai vârstei de aur a modei haute couture franceze, care a strălucit încă de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi întruchiparea unui stil de viaţa privilegiat şi rafinat.

Hubert de Givenchy s-a născut în 1927, într-o familie protestantă de viţă nobilă franceză, care nu a dorit să crească un designer de modă. Tatăl său a murit pe când avea 2 ani şi a crescut admirându-şi mama, o femeie frumoasă şi elegantă, sofisticată, căreia i-a moştenit alura naturală şi fizicul de star hollywoodian. Bunicul său a colecţionat ţesături şi costume din lumea întreagă care l-au fascinat pe copil. Trebuia să ia note bune la şcoală pentru a avea dreptul să admire aceste comori, scrie Le Monde.

În adolescenţă, Hubert de Givenchy a descoperit opera impresionantă a creatorului spaniol Cristobal Balenciaga şi a decis să urmeze o carieră în domeniu. Chiar a fugit la Paris în speranţa de a se întâlni cu idolul său şi de a-i arăta desenele sale.

La 17 ani, în 1945, în ciuda reticenţelor familiei se instalează la Paris pentru a urma cursurile Şcolii de arte frumoase şi ca să-şi găsească de lucru la casele de modă care se deschideau în capitala eliberată. Dotat, elegant, cultivat şi bine crescut, Hubert de Givenchy s-a integrat repede în acest mediu al epocii.

Casa de modă i-a adus un omagiu fondatorului său printr-un comunicat, salutând "personalitatea de necontestat în lumea modei haute couture franceze, simbol al eleganţei pariziene timp de o jumătate de secol (...) Opera sa rămâne relevantă astăzi ca şi la început".

Prima sa colecţie a fost prezentată pe 3 februarie 1952 într-un hotel particular în care şi-a creat colecţiile până în 1959, an în care se mută pe bulevardul George V.

În ceea ce priveşte întâlnirea dintre Hubert de Givenchy şi Audrey Hepburn, aceasta a fost o neînţelegere. O prietenă comună l-a anunţat pe Hubert de Givenchy că domnişoara Hepburn doreşte să-l întâlnească. Pentru că tânăra Audrey era puţin cunoscută în Franţa, creatorul a crezut că cererea a venit din partea actriţei Catherine Hepburn, al cărei admirator era. Însă Audrey Hepburn a venit să-l roage să-i realizeze costumele pentru viitorul film, "Sabrina", de Billy Wilder. În timpul pregătirilor noii sale colecţii, Hubert de Givenchy a refuzat.

Însă datorită farmecului tinerei actriţe, designerul s-a lăsat convins în timpul unei cine. Va fi începutul unei prietenii şi a unei colaborări profesionale care vor stabili stilul Audrey Hepburn, actriţă care a fost îmbrăcată şi pe ecran şi în viaţa personală de Hubert de Givenchy. Givenchy i-a realizat ţinutele pentru filmele "Sabrina" în 1954, "Funny Face" en 1957, "Mic dejun la Tiffany" en 1961, "Şarada" în 1963 ou "Cum să furi un milion" în 1966.

Imagini terifiante! Un avion cu 71 de oameni la bord s-a prăbuşit... Schimbare uriaşă în învăţământ! Aceşti elevi NU mai au acces la ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x