Antena Căutare

Criză în Franța! Peste 700 de copii dorm în fiecare noapte pe străzile din Paris fără să-i pese cuiva: „Au datoria de a garanta un viitor pentru toți copiii

Într-un manifest publicat astăzi, 12 asociații, inclusiv Fundația Abbé Pierre și Secours Populaire, denunță o adevărată „criză umanitară” și cer statului să inițieze un plan de urgență.

Criză în Franța! Peste 700 de copii dorm în fiecare noapte pe străzile din Paris fără să-i pese cuiva: „Au datoria de a garanta un viitor pentru toți copiii
Criză umanitară în Franța

În fiecare seară în Paris, 700 de copii dorm în stradă cu părinții lor și 20 000 de minori locuiesc în centre pentru nefamiliști. „În Franța, mii de copii sunt fără adăpost sau în spații de cazare precare”, denunță cele 12 organizații semnatare, inclusiv Federația Actorilor de Solidaritate, Fundația Abbé Pierre, Samusocialul Parisului și Unicef ​​France.

Pe întreg teritoriul, ei notează în special „o deteriorare a situației femeilor și familiilor cu copii pe stradă sau care locuiesc în locuințe precare. În total, opt mineri au murit pe stradă de la începutul anului”, potrivit Collectif des Morts de la Rue.

Pe 25 martie, un bebeluș de o zi a murit pe stradă în Seine-Saint-Denis. La 1 iulie, un copil în vârstă de șase ani a fost găsit mort în Guadelupa. Mai recent, pe 4 noiembrie, o femeie solicitantă de azil, care era gravidă cu gemeni și-a pierdut unul dintre bebeluși ep străzile din Paris, după o naștere spontană la doar cinci luni de sarcină.

„Această situație nedemnă a Franței, a șasea putere economică mondială și semnatară a Convenției internaționale privind drepturile copilului, provoacă drame", spun asociațiile cu indignare, cu ocazia zilei internaționale a drepturilor copilului. În fața acestei „crize umanitare", asociațiile cer statului și departamentelor să inițieze un plan de urgență de deschidere de cazare permanentă și locuințe accesibile.

În Ile-de-France, cei 20.000 de minori cazați în prezent la hotel sunt „într-o situație de precaritate extremă”, din lipsă de locuințe durabile și acces la locuințe, denunță organizațiile. Și „prea des, femeile care tocmai au născut, sunt nevoite să stea pe stradă cu nou-născutul”, adaugă acestea.

Aceeași situație la Marsilia, unde sute de minori neînsoțiți dorm într-un înghesuiți din cauza saturației sistemului departamental de protecție a copilului. Astăzi, „Republica are datoria de a garanta un viitor pentru toți copiii și eficiența deplină a drepturilor lor”, subliniază asociațiile.

Bilanț tragic în Iran. Cel puțin 208 protestatari au murit în timpul luptelor cu autoritățile... Atenționare de maximă importanță pentru românii care se află în Spania! Vor fi afectate mai multe zone, în următoarele z...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x