Antena Căutare

Criza naste "monstri": Partidul unui comediant si moderator TV, pe locul 3 in preferintele italienilor

Austeritatea, somajul in continua crestere, marirea taxelor si a impozitelor locale si toate celelalte elemente ale crizei economice in care se scalda Europa alimenteaza fenomenele sociale, in majoritatea tarilor oamenii aflati la capatul puterilor protestand in strada, si cresc cotele politicinilor ce adopta un mesaj populist, anti-austeritate si impotriva planurilor economice ale uniunii monetare. Este si cazul formatiunii "Miscarea de Cinci Stele", a fostul comediant si moderator TV Beppe Grillo, care, conform ultimelor barometre de opinie, a urcat de la cateva procente insignifiante pana pe locul trei in preferintele italienilor.

Speculand situatia economica precara a Italiei si nemultumirea populatiei, Beppe Grillo a mizat pe un mesaj impotriva taierilor de salarii si pensii, contestand si fortele externe care vor sa distruga Italia. De asemenea, Grillo sustine si organizarea unui referendum pe tema pastrarii monedei unice europene, si suspendarea datoriei nationale, dupa modelul argentinian. Iar tonul inflacarat si plin de patos al discursurilor sale i-au facut pe analisti sa-l compare cu fostul lider fascist Benito Mussolini.

Partidul Miscarea de Cinci Stele a ajuns in numai un an la o popularitate de circa 20%. Iar cea mai importanta victorie a obtinut-o prin castigarea primariei orasului Parma.

Foto: forzacavallasca.it

Un restaurant din Italia face troc cu clientii: "Dai un tablou, dam o supa gustoasa"... IKEA a "scos" femeile din catalogul destinat Arabiei Saudite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x