Antena Căutare

Criza profunda: Somaj-record, in Franta si Grecia

Rata somajului a urcat in Franta, in primul trimestru al anului 2012, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, 9,6%. Iar in Grecia somajul a atins un nou record in luna martie, ajungand la aproape 22%.

Dupa prezentarea datelor de catre Institutul de Statistica din Franta, presedintele Francois Hollande a declarat, joi, ca este necesara mai multa stabilitate, dar si crestere la nivelul economiei mondiale.

"Trebuie sa avem mai multa crestere, dar pentru a avea mai multa crestere trebuie sa avem mai multa stabilitate", a spus Hollande, care castigat alegerile din mai promitand depasirea crizei prin crestere economica si disciplina fiscala.

Grecia a anuntat, joi, un nou record in privinta somjului, care a urcat de la 21,4% in februarie la 21,9% in martie. Somajul este cel mai ridicat incepand din 2004, cand agentia de statistica de la Atena a inceput sa publice date lunare. Mai mult, in ceea ce-i priveste pe tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, somajul ajunge pana 52,8%.

Grecia se afla in al cincilea an consecutiv de recesiune si se confrunta cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, dupa ce scrutinul de la ineputul lunii mai nu a condus la o forta politica care sa poata forma guvern.

Siria: Povestea unui dezertor din armata lui Bashar al Assad... Irak: Secretarul lui Saddam Hussein a fost executat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x