Antena Căutare

Cuba a eliberat aproximativ 2.000 de detinuti

"Aproximativ 2.000 de detinuti au iesit deja din inchisori in cele 15 provincii (ale tarii), majoritatea dintre ei (condamnati) pentru infractiuni minore", a declarat pentru AFP. Elizardo Sanchez, liderul Comisiei cubaneze pentru drepturile omului si reconciliere nationala, un organism aflat in ilegalitate.

"Caracterul atat de limitat al amnistiei" a provocat "proteste" in anumite inchisori, "cel mai puternic" dintre ele la inchisoarea Nationala din Boniato, in provincia Santiago de Cuba, la 900 de kilometri est de Havana, unde "aproximativ zece detinuti si-au cusut gura si au intrat in greva foamei", a precizat el.

"Au fost raportate si alte proteste, dar de mai mica importanta, in alte inchisori", inclusiv in cel mai mare centru de detentie din tara, la Havana, a adaugat Elizardo Sanchez.

Comisia, tolerata de catre Guvern, a apreciat ca numarul detinutilor cubanezi este de 70.000-80.000 de persoane, dintr-un total de 11,5 milioane de locuitori, de amnistie beneficiind aproximativ patru la suta dintre acestia.

Raul Castro a anuntat vineri o amnistie fara precedent, a aproape 3.000 de detinuti, dintre care 86 straini, reafirmandu-si vointa de a promova "lent" o reforma a legii imigratiei, relaxand restrictiile de calatorie impuse cubanezilor de o jumatate de secol.

Amnistia, care urmeaza sa intre in vigoare "in zilele urmatoare", vizeaza "peste 2.900 de condamnati" si "86 de detinuti straini din 25 de tari, intre care 13 femei, condamnati pentru infractiuni comise in Cuba", anunta liderul cubanez.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Foto: planetrulers.com

Piratii au capturat un petrolier italian in largul Omanului... Vladimir Putin: "Nu am nevoie sa trisez ca sa castig alegerile prezidentiale"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x