Antena Căutare

Cum a atentat Mossadul la fertilitatea egiptenilor

Cotidianul egiptean oficial Al-Ahram scrie ca cetateanul israelian Ofir Harrari, acuzat recent de spionaj de autoritatile egiptene, ar fi implicat intr-o schema complicata prin care s-ar urmari lezarea functiei de reproducere a egiptenilor.

Harrari despre care egiptenii spun ca este spion al Mossadului va fi judecat in lipsa, in Egipt, pentru "spionaj intr-o tara straina cu scopul de a submina interesul national egiptean", a informat la randul sau agentia MENA.

Scandalul despre "atentatul" la fertilitatea poporului egiptean a izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute, cand s-a aflat ca spionul Mossadului a deschis in Egipt o firma de produse cosmetice pentru ingrijirea parului, printr-un intermediar iordanian, Ibrahim Abu-Zaid, care trebuia sa importe in exclusivitate din Israel aceste produse cosmetice destinate atat barbatilor, cat si femeilor, dar despre care egiptenii ar fi aflat ca le provoaca infertilitate consumatorilor.

"Si asta, numai cu scopul de a distruge complet facultatea de reproducere a poporului egiptean", subliniaza Al-Ahram. Cotidianul egiptean mai scrie ca Mossadul i-ar fi cerut iordanianului sa deschida si niste companii de comunicatie in Sudan si Libia, astfel incat Israelul sa urmareasca traficul comunicatiilor in ambele tari.

Suspiciunile de spionaj ale Egiptului la adresa Israelului intervin intr-un moment destul de complicat, cand Israelul incearca sa se lamureasca incotro se indreapta noul regim de la Cairo, deoarece relatiile intre Ierusalim si Cairo, in vremea fostului presedinte Hosni Mubarak, inainte de izbucnirea, in Egipt, a revoltelor din seria "primaverii arabe", erau apropiate.

Citeste si Jurnalul!

Foto: turnstylenews.com

Rusia ne-a inapoiat cel mai vechi papirus din Europa, descoperit in 1959 la Mangalia... Statele Unite ard si Obama pleaca in concediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x