Antena Căutare

Cum arată viața în cel mai poluat oraș din lume! „Aceasta este Apocalipsa! Copiii ni se îmbolnăvesc de parcă ar fuma 50 de țigări pe zi” – Foto

În orașul indian Gurgaon, cel mai poluat oraș din lume, aerul este atât de nociv încât copiii sunt diagnosticați cu boli respiratorii ce în mod normal se întâlnesc la persoane fumătoare în vârstă.

Cum arată viața în cel mai poluat oraș din lume! „Aceasta este Apocalipsa! Copiii ni se îmbolnăvesc de parcă ar fuma 50 de țigări pe zi” – Foto Galerie
Reporterul The Mirror în Gurugram. | Mustafa Quraishi/ The Mirror

Aici, aerul are și gust! Un reporter al The Mirror care a făcut o vizită de două zile, în această săptămână, în orașul Gurgaon, a spus că a simțit gustul smogului și că l-au usturat ochii.

Potrivit acestuia, nivelul particulelor toxice din aerul din Gurgaon a fost de 600, adică de zece ori peste limita considerată sigură la nivel internațional.

Recent, Gurgaon, situat la 30 de kilometri distanță față de capitala New Delhi, a fost numit cel mai poluat oraș din lume, potrivit IQ Air Visual și Greenpeace.

În acest oraș, dar și în capitală, aparatele pentru purificarea aerului, măștile și inhalatoarele sunt la mare căutare.

În weekendul trecut, nivelul de poluare în mai multe părți din Delhi a fost unul record, de 1.200. Școlile au fost închise, milioane de copii au fost obligați să poarte măști, avioanele nu au mai avut voie să aterizeze, iar fabricile au fost închise.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Școala mea a fost închisă săptămâna trecută, dar acum m-am întors. Trebui să merg pe lângă autostradă, pe lângă trafic. Îmi este greu să respir în fiecare zi, în drum spre școală și spre casă. Mulți dintre prietenii mei suferă de asemenea”, a spus un elev în vârstă de 15 ani.

La Spitalul Civil din Gurgaon, reporterul The Mirror a întâlnit mulți oameni care i-au spus că primesc tratament pentru tuse puternică.

Cum arată viața în cel mai poluat oraș din lume! „Aceasta este Apocalipsa! Copiii ni se îmbolnăvesc de parcă ar fuma 50 de țigări pe zi” – Foto

Reporterul The Mirror în Gurugram.

Mustafa Quraishi/ The Mirror

Prem Rout, în vârstă de 35 de ani, și soția lui, Aruna, în vârstă de 27 de ani, au venit la secția de pediatrie cu fetița lor de doi ani, Gyanandi.

„Fetița noastră tușește, așa cum facem toți. Și fiul nostru mai mare se îmbolnăvește tot mai rău, de fiecare dată când nivelul de poluare al aerului crește”, a spus Prem Rout, care lucrează ca taximetrist.

„Sunt șofer și eu, dar cred că numărul de mașini personale trebuie să scadă. Avem nevoie de un transport public bine pus la punct”, a mai spus el.

Medicii susțin că efectul respirării unui aer atât de poluat este același cu cel al fumatului a 50 de țigări pe zi.

„Răcesc și fac febră adesea. Luna această ne-a fost mai rău mie și familiei mele. M-am obișnuit cu aerul poluat, dar nu sunt mulțumită. Sunt furioasă. Ceva trebuie să fie făcut urgent”, a spus o mamă ccar loccuișt în acest oraș.

De altfel, mai multe companii din Gurgaon susțin că mulți angajați cer relocarea, din cauza aerului extrem de poluat. În plus, mulți dintre angajați nu mai ajuns la serviciu, deoarece se îmbolnăvesc. Oamenii se plâng că își cheltuie prea mult din salarii pentru a combate efectele poluării aerului.

Momente-cheie ale primelor mărturii televizate în ancheta Congresului în vederea destiturii lui Trump... Armistiţiu în Fâşia Gaza după două zile de confruntări militare soldate cu peste 30 de morţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x