Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Gaddafi junior vrea miel, suc de portocale si carti in puscarie!

Fiul fostului dictator libian, singurul din familie arestat, isi astepta procesul cerand suc natural de portocale, miel si carti religioase. "Cand l-am prins, arata ca de 100 de ani: amarat, barbos si cu haine murdare, de tuareg", spun cei care-l tin, acum, ascuns

Noapte. Ceasul arata cam 02.30. 19 noiembrie, anul trecut, undeva in apropiere de Ubari, 640 de kilometri sud de Tripoli. Brigada lui Khaled Ben al Walid captureaza 14 oameni. Sunt fara acte, par a vrea sa treca in Niger. Printre ei, un barbos-tuareg. Are degetele de la o mana taiate, hainele murdare, dar e tradat de un ceas scump. Micile detalii au facut, intotdeauna, marile descoperiri. Zice ca-l cheama Abdesalam Atargui...Deodata, se aude un strigat: "Allah e mare! Allah e mare! Il avem pe fiul lui Gaddafi!"Asa e! In fata lor se afla Seif al Islam, al doilea fiu al fostului dictator Muammar, cel care a condus Libia din 1969 pana in 2011. Cu fix o luna in urma fusese ucis si nu se mai stia nimic de familia sa. "Allah e mare!" Seif e succesorul, a doua figura politica a tarii, prima dupa decesul fostului bun prieten al lui Ceausescu...

"Nu-l dam la Haga, il judecam aici!"

Generalul rebel Alajmi Alateri este cel care, de atunci, are grija de cea mai pretioasa "prada" a fostului regim. "Ne cere suc natural de portocale, miel, dar vrea si carti religioase", spune el, referindu-se la ilustrul puscarias. "E tinut ascuns pana la proces, intr-un loc stiut doar de trei oameni. Aaaa, apropos, sa scrieti asta, "nimeni nu poate cumpara, cu bani, poporul din Zintan", spune el, in timp ce indreapta, amenintator, arma spre reportofon. "Pana la proces, aiai va ramane, in Zintan. Lumea sa stie ca nu va pleca la Haga, la tribunalul international. Aici a omorat, aici va fi judecat! Va avea parte de ceva corect, nu de o mascarada", mai spune Alateri, care, apoi, iti taie macaroana. "Gata, ati vazut destule. La revedere!"

A cerut sa fie impuscat!

In momentul capturarii sale, fiul dicatorului i-a intrebat pe rebeli. "Cine sunteti?" "Suntem cei pe care tu ii numesti sobolani. Rebelii din Zintan!" Atunci a cerut sa-l impuste, sa nu-l chinuie. Dar Islamul nu permite uciderea unui prizonier.

Acum, Saif, "Sabia Islamului", isi astepta procesul. "Nu are cum sa fie unul corect", a declarata avocata sa zilele trecute, dupa ce a fost eliberata de catre rebeli. "Singurul lucru de care ne temem este ca nu cumva tinerii din Zintan sa faca vreo prostie si sa ciripeasca ceva", spune unul dintre liderii care-l pazesc pe "numarul 2". Dar, asa cum spune seful sau, Alajmi Alateri, "nimeni nu poate cumpara, cu bani, poporul din Zintan!"

Recomandari