Antena Căutare

Curtea Supremă din Brazilia a anulat decizia privind eliminarea programului special Netflix în care Iisus este prezentat drept homosexual

Curtea Supremă de justiţie din Brazilia a anulat joi decizia privind înlăturarea programului special Netflix în care Iisus este prezentat drept homosexual.

Un judecător brazilian a decis miercuri ca satira „Prima ispitire a lui Hristos/ A Primeira Tentação de Cristo” să fie înlăturată de pe platforma Netflix. Benedicto Abicai a precizat că decizia temporară va linişti spiritele până ce o decizie finală va fi luată de o curte superioară de justiţie. El a spus că „dreptul la libertatea de exprimare nu este absolut”.

Preşedintele Curţii Supreme, Dias Toffoli, a declarat joi că platformei Netflix trebuie să îi fie permis să distribuie show-ul, susţinând că libertatea de exprimare este fundamentală într-o democraţie.

„Nu poate fi presupus că o satiră are capacitatea de a slăbi valorile credinţei creştine”, a spus judecătorul, citat de BBC.

Brazilia găzduieşte cea mai mare comunitate catolică din lume, dar şi o comunitate evenghelică în expansiune, care are influenţă politică.

„Prima ispitire a lui Hristos” a stârnit nemulţumiri în rândul brazilienilor încă de la lansare, pe 3 decembrie. Peste 2,3 milioane de persoane au semnat o petiţie în care era cerută eliminarea programului special. Realizatorii lui au fost acuzaţi de blasfemie, iar sediul companiei Porta dos Fundos din Rio de Janeiro, ce a produs satira pentru Netflix, a fost atacat cu cocktailuri Molotov în ajunul Crăciunului.

În film, Iisus îl aduce acasă pe iubitul lui, Orlando, pentru a-l prezenta Familiei Sfinte cu prilejul celei de-a 30-a aniversări a lui. Din distribuţie fac parte Gregório Duvivier şi Fábio Porchat.

Porta dos Fundos a câştigat un premiul Emmy pentru programul special de Crăciun din 2018, „The Last Hangover”, în care Iisus şi discopolii erau prezentaţi după o noapte de petrecere.

Sursa : news.ro

Madame Tussauds - Figurile din ceară ale prinţului Harry şi soţiei lui, separate de cele ale membrilor familiei regale... Acţionarii companiei olandeze de comenzi de mâncare Takeaway.com au aprobat preluarea firmei britanice Just Eat, pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x