Antena Căutare

GALERIE VIDEO! Cutremur cu magnitudinea de 7,3 in Japonia. Alerta de tsunami: Un prim val a lovit coasta de nord-est

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3, resimtit pana la Tokyo, a avut loc, vineri, in nord-estul Japoniei. O alerta de tsunami a fost lansata imediat

UPDATE 12.10 Un prim val de tsunami cu inaltimea de un metru a atins coasta de nord-est a Japoniei, anunta Agentia japoneza pentru meteorologie.

Valul de un metru inaltime a fost masurat la ora locala 18.02 (11:02, ora Romaniei) pe coasta la nivelul orasului Ishinomaki, localitatea unde au murit cele mai multe persoane la cutremurul de la 11 martie 2011, potrivit unor detalii oferite de catre autoritati.

Un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, a avut loc astazi, in largul nord-estului Japoniei. Seismul s-a resimtit si in Tokyo, acolo unde imobile au fost zguduite puternic.

Autoritatile au emis o alerta de tsunami pentru coasta de vest a Japoniei, prefectura Miyagi, zona devastata de seismul produs in martie 2011. Epicentrul cutremurului a fost inregistrat la 245 de kilometri sud-est de Kamiashi, la o adancime de 36 de kilometri, anunta USGS, iar Centrul pentru Alerte de Tsunami din Pacific a anuntat ca nu exista niciun pericol pentru statele mai indepartate din oceanul Pacific, insa exista posibilitatea unui val tsunami destul de violent pentru coasta Japoniei.

Autoritatile au declansat deja evacuari in zonele afectate, anunta BBC News, care precizeaza ca valurile ar putea atinge pana la doi metri in inaltime. Postul public de televiziune NHK a dat asigurari ca nu a fost inregistrata nicio anomalie supliemntara la instalatia centralei nucleare Fukushima. Nu au fost probleme nici a o a doua centrala, Fukushima Daini, situata la aproximativ 12 kilometri de prima si nici la Onagawa

"Un cutremur de aceasta magnitudine este o banalitate pentru Japonia. Populatia este avertizata in timp real si antrenata pentru astfel de evenimente", a declarat Gheorghe Marmureanu, director onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Foto: BBC News

Petrecere la Casa Alba: Barack Obama a inaugurat marele pom de Craciun... 164.000 euro ca sa isi mute stramosii din cimitir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x