Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Cutremur! Seismul a depășit magnitudinea de 4 grade pe scara Richter!

Sute de clădiri sunt serios avariate sau chiar s-au prăbuşit în Sicilia, după cutremurul cu magnitudinea 4,8 provocat de erupţia vulcanului Etna.

Sute de clădiri sunt serios avariate sau chiar s-au prăbuşit în Sicilia, după cutremurul cu magnitudinea 4,8 provocat de erupţia vulcanului Etna. Aproape 30 de oameni au fost răniţi, iar numeroase familii cu copii au fost evacuate din case. În biserica unui sat s-a prăbuşit şi statuia sfântului considerat protector împotriva cutremurelor. Seismul s-a resimţit puternic şi în Catania, unde trăiesc mii de români.

Case prăbuşite, străzi fisurate şi sute de evacuaţi. Aşa arată Sicilia, după cutremurul de 4,8 grade pe Richter care a zguduit regiunea în seara de Crăciun. În Catania, unde există o importantă comunitate de români, pământul s-a cutremurat cu putere 30 de secunde.

La ora 3 şi 20 de minute dimineaţa/ oamenii s-au trezit în mijlocul unui coşmar. În apropierea epicentrului, undele au fost atât de puternice, încât multe case s-au prăbuşit, iar altele au fost serios avariate. Din fericire, răniţii sunt acum în stare bună. Cei mai mulţi au suferit contuzii şi nu au avut nevoie de spitalizare. Pentru toţi, însă, şocul a fost extrem de puternic.

Recomandari