Antena Căutare

Cutremur de 7,1 grade în insulele Solomon, din Pacific

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,1 grade Richter, s-a produs duminica in apropiere de insulele Solomon, in vestul Pacificului, a anuntat institutul american de geofizica, USGS, citat de AFP.

Nu a fost lansata nicio alerta de tsunami si nici nu au fost anuntate pagube materiale. Seismul s-a produs la o adancime de aproximativ 52 de kilometri si la 97 de kilometri sud-vest de Kira Kira, pe insula Makira, a anuntat USGS.

In plus, Centrul pentru tsunami din Pacific a anunaat ca nu exista nici o amenintare majora dar ca "seismele cu o intensitate similara pot genera tsunami localizate care pot fi distrugatoare pentru zonele de coasta situate la o distanta de 100 de kilometri de epicentru".

Insulele Solomon sunt afectate frecvent de cutremure. In aprilie 2007, un seism cu magnitudinea 8 a provocat moartea a peste 50 de persoane si a lasat alte cateva mii fara locuinte.

La 29 septembrie 2009, regiunea a fost afectata de un cutremur puternic urmat de un tsunami devastator, soldate cu moartea a 186 de persoane in Samoa si Tonga.

Trupul neinsufletit al presedintelui Lech Kaczynski a fost adus in Varsovia (VIDEO)... Polonia: Prima noapte de doliu (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x