Live acumFilm: O bucla in timp
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Ultima oră! Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7.5 grade a zguduit Pământul în această după-amiază

Un cutremur de mare adâncime, cu magnitudinea 7,5, a zguduit Ecuador, vineri, la ora 5:17 a.m. (10:17 GMT), conform Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) şi Centrului Reţelei pentru Seisme din China (CENC)

Ultima oră! Un cutremur de mare adâncime, cu magnitudinea de 7,5 grade, s-a produs astăzi după-amiază! Seismul s-a resimțit ''30 de minute bune''. Ce pagube s-au înregistrat

Un cutremur de mare adâncime, cu magnitudinea 7,5, a zguduit Ecuador, vineri, la ora 5:17 a.m. (10:17 GMT), conform Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) şi Centrului Reţelei pentru Seisme din China (CENC), citate de Reuters şi Xinhua.

Seismul s-a produs în apropierea frontierei dintre Peru şi Ecuador, precizează Reuters.

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 132 de kilometri, într-o zonă puţin locuită, situată la 224 de kilometri est-sud-est de localitatea Ambato din Ecuador.

Cutremurul s-a simţit foarte puternic în Ecuador, dar şi în regiuni limitrofe din Peru şi Columbia.

Potrivit Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific, nu există riscul producerii unui asemenea eveniment.

În urma cutremurului nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale imediate.

Conform relatărilor publicate pe site-ul Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean, un locuitor din Cuenca, Ecuador, aflat la 253 kilometri de epicentru, a declarat că seismul a fost resimţit puternic, în timp ce o altă persoană din acelaşi oraş a povestit că mişcarea telurică a durat ''30 de minute bune'', notează Reuters.

Recomandari