Cutremur de magnitudinea 3,3, resimţit la Roma

Un cutremur a fost resimţit luni la Roma, imediat după ora locală 5.00 (6.00, ora României), care nu a cauzat pagube, potrivit primelor constatări ale salvatorilor, relatează AFP.

Pompierii au anunţat că au primit numeroase apeluri telefonice de la persoane care voiau să se informeze despre seism - a căreii magnitudine a fost estimată la 3,3 de către Institutul Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie.

Situat în parte deasupra plăcii euroasiatice şi în parte deasupra plăcii africane, care se deplasaează către Balcanii de Nord, o bună parte a teritoriului italiei prezintă un risc seismic ridicat.

Un cutremur a zguduit la 6 aprilie 2009 oraşul medieval Aquila şi regunea centrală în care se află şi a omorât peste 300 de oameni. Tot atâţia oameni au murit în cutremurul de la Amatrice, la 24 august 2016.

Sursa : news.ro

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri