Căutare Live

Cutremur de magnitudinea 6,6 în sudul Filipinelor, soldat cu răniţi

Un cutremur de magnitudinea 6,6 a avut loc marţi pe Insula Mindanao, într-o regiune situată în sudul Filipinelor deja zguduită recent de un seism, potrivit autorităţilor locale, care au anunţat un număr neconfirmat de răniţi, relatează AFP.

Locuitori îngroziţi au ieşit în grabă în stradă, în urma cutremurului, care a zgâlţâit imobile.

Epicentrul se afla în acelaşi sector al unui cutremur cu magnitudinea de 6,4, soldat cu cinci morţi, în urmă cu două săptămâni, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a precizat că nu exista riscul unui tsunami.

USGS a estimat iniţial magnitudinea seismului la 6,8.

”Sala noastră municipală a fost distrusă”, a declarat pentru AFP Reuel Limbungan, primarul din Tulunan, o localitate situată în apropierea epicentrului.

”Primim informaţii cu privire la faptul că persoane au fost rănite, însă ele este necesar să fie confirmate”, a spus el.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvente cutremure şi o importantă activitate vulcanică.

Cel mai sângeros seism în arhipelag, de când se înregistrează date, a avut loc în 1976 şi s-a soldat cu mii de morţi, până la 8.000, potrivit unor estimări.

Sursa : news.ro

Doi bărbaţi capturaţi de americani în raidul împotriva lui al-Baghdadi... Morrissey, campanie împotriva ziarului The Guardian: Este vocea a tot ceea ce e greşit şi trist în Marea Britanie modern...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri