CUTREMUR MEXIC: Ambasada României nu deţine informaţii conform cărora printre victimele seismului s-ar afla şi români

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în prezent, Ambasada României în Mexic nu deţine informaţii conform cărora printre victimele seismului devastator din această ţară s-ar afla şi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în prezent, Ambasada României în Mexic nu deţine informaţii conform cărora printre victimele seismului devastator din această ţară s-ar afla şi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.

Până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deţine informaţii conform cărora printre victime s-ar afla şi cetăţeni români.

De asemenea, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea rezidenţilor români sau a rudelor acestora.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită să intervină, în funcţie de solicitări.

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns la 248 de persoane, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, anunţă Reuters.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri