Antena Căutare

Daily Mail: Asistentele romance pun pacientii englezi in pericol! Nu stiu engleza!

Daily Mail atrage atentia asupra riscurilor la care sunt supusi pacientii englezi, aflati in grija asistentelor medicale din Romania. "Nu stiu engleza medicala, nici in limba lor nu se descurca cu termenii medicali".

Unul dintre cei mai de top doctori de la Londra, Lord Winston a dezvaluit pentru Daily Mail pericolele la care sunt expusi pacientii englezi aflati in ingrijirea asistentelor medicale din Romania si Bulgaria.

Se pare ca legile UE nu prevad teste de limba engleza cu specific medical pentru asistentele medicale din Europa de Est, ceea ce face ca spitalele englezesti sa fie pline de romance si bulgaroaice incapabile de comunicare corecta.

"Asistentele acestea au fost cu totul altfel instruite decat asistentele britanice, ele nu sunt obisnuite sa comunice cu doctorii si nici cu pacientii", s-a plans Lordul Winston, citat de Daily Mail. "Nu este corect ca presonalul nostru sa lucreze cu asemenea asistente. In plus, lipsa lor de comunicare cu pacientii ne fac sa ii pierdem pe acestia, care se indreapta spre alte spitale".

In octombrie anul trecut, Marea Britanie a trebuit sa simplifice modalitatea de angajare a asistentelor medicale din Europa de Est, renunand la teste de limba engleza si teste profesionale. De la acea data, numarul personalului medical angajat din Romania si Bulgaria s-a dublat, ajungand la pana 1500 de angajati.

Foto: DailyMail.co.uk

Rusia: Avion de pasageri, obligat sa aterizeze de urgenta din cauza depresurizarii cabinei... Washington: au fost date publicitatii mai multe inregistrari audio cu avioanele deturnate in 11 septembrie 2001...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x