Antena Căutare

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat la New Delhi

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat în Delhi, cu o infecţie la piept, iar starea lui este stabilă, scrie BBC.

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat la New Delhi
Dalai Lama

Dalai Lama, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat în Delhi, cu o infecţie la piept, iar starea lui este stabilă, scrie BBC.

Ajutorul său personal, Tenzin Taklha, a spus că şeful spiritual al budismului tibetan a fost dus la Delhi de la baza lui, după ce s-a plâns de o senzaţie de disconfort.

Lidetul spiritual tibetan a ajuns în India în urmă cu 60 de ani, după o nereuşită revoltă împotriva conducerii chineze.

Laureat al premiului Nobel pentru Pace, el este un orator popular, însă în urmă cu câţiva ani a renunţat la angajamentele publice din afara Indiei.

„Doctorii l-au diagnosticat cu o infecţie la piept şi este tratat. Starea lui este stabilă acum. Va fi tratat aici timp de două-trei zile”, a declarat Tenzin Taklha pentru Reuters.

China a preluat controlul asupra Tibetului în 1950 şi îl consideră pe Dalai Lama un separatist periculos. Cine îi va urma actualului Dalai Lama rămâne neclar şi discutabil.

China susţine că are dreptul să aleagă succesorul. Luna trecută, Dalai Lama a reiterat că orice lider numit de China nu va fi acceptat de tibetani.

În credinţa budismului tibetan, sufletul celui mai în vârstă preot se reîncarnează în trupul unui copil.

Sursa: News.ro

Video. I-a înghețat inima! Un bărbat descoperă că nevasta îl înșeală după ce acesta a lăsat camera video auto pornita di... Coaliţia condusă de Arabia Saudită a lansat atacuri asupra capitalei Yemenului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x