Antena Căutare

David Cameron, desemnat noul premier al Marii Britanii, dupa demisia lui Gordon Brown

David Cameron, liderul conservatorilor din Marea Britanie, a fost desemnat noul premier, dupa ce Gordon Brown si-a anuntat demisia. Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii l-a insarcinat pe Cameron, marti seara, cu formarea unui nou Guvern.

"Urmaresc sa formez o coalitie intre conservatori si liberal-democrati. Cred ca aceasta este calea potrivita pentru a oferi tarii guvernul puternic, stabil si decent de care avem nevoie atat de mult"



Premierul britanic Gordon Brown si-a anuntat, marti seara, demisia din functia de premier al Regatului Unit, parasind sediul Guvernului alaturi de familia sa.


In discursul tinut in fata faimoasei adrese Downing Street 10, Brown a tinut sa-i multumeasca sotiei, si a anuntat ca va face tot ceea ce ii sta in putinta sa formeze un guvern puternic.

"Ii doresc numai bine viitorului prim-ministru si sper ca va lua deciziile potrivite in viitor"
, a declarat Gordon Brown, citat de Sky News.

Dupa infrangerea usturatoare din alegerile de saptamana trecuta, Gordon Brown isi anuntate, ieri, si retragerea de la conducerea partidului laburist.

Brown spera sa convinga, astfel, micul partid liberal-democrat sa formeze o coalitie cu laburistii, si nu cu conservatorii, care au castigat alegerile, dar nu au majoritate parlamentara.

Seful partidului liberal-democrat, care nu-si ascundea antipatia fata de actualul premier, negociaza acum si cu conservatorii, si cu laburistii.

VIDEO Einstein, cel mai mic calut din lume... IMAGINI SOCANTE/ Sacrificiu suprem pentru a-si salva copilul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x