Antena Căutare

David Petraeus l-a inlocuit pe McCrhystal la comanda trupelor americane din Afghanistan

Presedintele SUA, Barack Obama, a acceptat miercuri demisia comandatului trupelor din Afghanistan, generalul Stanley McChrystal, si l-a invitat pe eroul razboiului din Irak, generalul David Petraeus, sa preia comanda, a anuntat un oficial american, sub protectia anonimatului, citat de AFP.

"Presedintele a acceptat demisia lui McChrystal si l-a ales pe generalul Petraeus sa-l inlocuiasca pe McChrystal la comanda trupelor ISAF si pentru a conduce fortele noastre din Afghanistan"


McChrystal si-a prezentat demisia dupa ce a fost chemat la Washington pentru o discutie tete-a-tete cu Obama miercuri dimineata, in urma criticilor extrem de dure adresate de general la adresa echipei care se ocupa de securitatea SUA, publicate in revista Rolling Stone.

In interviul mentionat, McCrhystal sugereaza ca ambasadorul din Afghanistan, Karl Eikenberry, a folosit in cadrul unei dezbateri de la Casa Alba, un memoriu intern care punea la indoiala suplimentarea trupelor din Afghanistan, pentru a se proteja de critici pe viitor.

"Iata cineva care se apara pentru manualele de istorie. Acum daca dam gres, poate sa ne spuna, 'noi v-am zis'," spune McCrhystal.

McChrystal glumeste cand este intrebat de vicepresedintele Joe Biden.

"Intrebati despre vicepresedintele Biden? Cine e?"

Un consilier anonim vorbeste in articol si despre o intrunire a generalului cu presedintele Obama, spunand despre ea ca a fost doar o sedinta foto de 10 minute.

"Obama clar nu stia nimic despre el, cine e ... nu parea foarte implicat. Seful a fost destul de dezamagit."

Un alt consilier spune despre James Jones, consultant pe probleme de securitate nationala, ca este "un clovn blocat in 1985".

sursa:Hotnews
Canada: Cutremur de 5.5 grade resimtit in Montreal si capitala Ottawa... Doi militari romani si-au pierdut viata in Afghanistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x