Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Adela

De ce a fost Joaquin Phoenix arestat la protestul împotriva schimbărilor climatice! Declarația actorului a stârnit controverse

Joaquin Phoenix a fost arestat vineri, 10 ianuarie, după ce a luat parte la un protest împotriva schimbărilor climatice. Un purtător de cuvânt al inițiativei a confirmat că Phoenix, în vârstă de 45 de ani, se număra printre cele 147 de persoane arestate în timpul protestului pentru aglomerație, obstrucție sau încălcălcarea proprietății private. 

Joaquin Phoenix arestat la protestul împotriva schimbărilor climatice

Înainte de a fi dus la secție, actorul din filmul „Joker” s-a adresat mulțimii la protest cu un discurs, în care a vizat industria cărnii și a produselor lactate și a îndemnat oamenii să se transforme în vegani.

În discursul său, Phoenix a spus că „luptă atât de mult” cu ceea ce poate face pentru a ajuta, spunând că există anumite lucruri - cum ar fi zborul - pe care nu le poate evita. Însă un lucru pe care l-a schimbat, a spus el, a fost obiceiurile sale alimentare.

De ce a fost Joaquin Phoenix arestat la protestul împotriva schimbărilor climatice! Declarația actorului a stârnit controverse

„Ceea ce cred că nu se vorbește de multe ori în mișcarea de mediu sau în conversațiile despre schimbările climatice este că industria cărnii și a produselor lactate este a treia cauză principală a schimbărilor climatice. Cred că uneori ne întrebăm ce putem face în această luptă împotriva schimbărilor climatice și există ceva ce poți face astăzi, chiar acum și mâine, alegând ce consumi”, a declarat actorul, potrivit Independent.

Arestarea lui Phoenix vine la câteva zile după discursul lui la Globurile de Aur, în care a lăudat Asociația Presei Externe de la Hollywood (HFPA) pentru că a servit oaspeții cu mâncare vegană. „Trimite cu adevărat un mesaj puternic”, a spus el.

Actorul, care este un vegan convins și poate fi adesea văzut în criza climatică și la protestele PETA, și-a continuat activismul pe scenă, folosind discursul său de acceptare pentru a vorbi despre veganism, criza climatică și incendii australiene.

Recomandari