Antena Căutare

De ce au esuat negocierile pentru bugetul UE. David Cameron: "Nu taiem bugetul acasa ca sa cheltuim aici"

Asa cum preconizau mai toti specialistii, summitul european de la Bruxelles s-a incheiat cu un esec. Liderii europeni se intalnesc la inceputul anului viitor pentru a pune la punct bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

Potrivit lui Traian Basescu, acum stim clar ca bugetul propus initial de Comisia Europeana va fi redus cu 100 de miliarde de euro. Totusi, Romania a primit garantii ca vor fi mentinute facilitatile de pana acum in privinta atragerii banilor europeni si ca bugetul pentru agricultura va fi mai mare cu cinci miliarde.

In schimb, cei mai importanti jucatori de pe scena politica europeana au tinut sa sublinieze ca n-au cedat in fata presiunilor.

Astfel, David Cameron, premierul britanic, a declarat ca "nu vom taia bugetul acasa doar ca sa venim aici sa semnam pentru cheltuieli mari in Uniunea Europeana".

Desi analistii estimau ca liderul britanic va ramane singur impotriva tuturor, se pare ca acesta a reusit s-o atraga de partea lui pe Angela Merkel, presa titrand deja "Merkeron" sau "Camerkel", dupa modelul "Merkozy", devenit celebru in timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy.

Cancelarul Germaniei a declarat diplomatic ca "ne-am inteles sa nu vorbim despre negocierile noastre in public. Nu exista niciun motiv sa scoatem acordul cu forcepsul".

Citeste si Jurnalul!

FOTO! Fata presedintelui din Uzbekistan, sexy in timpul unei sedinte de yoga... Sase romani au murit intr-un accident feroviar in Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x