Antena Căutare

De ce China scapă de coronavirus, iar Italia are tot mai mulți morți? Un specialist chinez îi pune la zid pe italieni: "Nu știu la ce vă gândiți"

Pandemia de coronavirus pare să se fi stins în China, după ce două zile la rând nu au mai raportat niciun caz de îmbolnăvire internă, pe teritoriul țării lor. La extrema cealaltă, Italia a depășit 4.000 de morți, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 627 de decese. În acest context, un specialist chinez pune la zid autoritățile italiene și spune că au o "politică de izolare foarte slabă".

”Acum descopăr multe dintre probleme. Tocmai am ajuns din Cordoba, dar am descoperit aici în Milano, orașul cel mai puternic lovit de Covid-19 că aveți o politică de izolare a orașului foarte slabă pentru că transportul public încă funcționează, oamenii încă se deplasează pe străzi și încă se organizează adunări la hoteluri.

Am văzut mulți oameni care nu poartă măști. Nu știu la ce vă gândiți. Acum trebuie să oprim timpul. Trebuie să oprim toate activitățile economice. Trebuie să oprim toate interacțiunile sociale care de obicei ne plac. Toți oamenii trebuie să stea acasă, în carantină.

Viețile oamenilor noștri reprezintă cel mai important aspect acum. Abia după o lună după ce Wuhan a fost izolat am reușit să-i spitalizăm pe toți pacienții care aveau nevoie și să-i tratăm de Covid-19 și atunci am atins vârful epidemiei.”, a spus specialistul chinez.

Citește și: Sicriele morților din Italia sunt atât de multe, încât au fost cărate cu camioanele armatei spre alte cimitire. Imagini cu puternic impact emoțional! - Video

Date oficiale în Italia, 20 martie 2020:

  • 627 decese în ultimele 24 de ore
  • 5.986 cazuri noi
  • 4.032 total decese
  • 5.129 persoane vindecate
  • 47.021 cazuri de oameni infectați în total

Acestea sunt cifrele furnizate de Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile din Italia.

Ce băieți! Polonezii folosesc votca de contrabandă ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului... Motivul pentru care Elveția nu intră în carantină este de necrezut! Are 4.800 de persoane infectate și 43 de decese...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x