Antena Căutare

De la japonezi vin roboții! Cea mai mare expoziție de invenții din lume are loc la Tokio

Roboţii au invadat Tokio. Nu e nici film şi nici vreo situaţie apocaliptică. E cel mai mare salon de robotică din lume care şi-a deschis recent porţile pentru curioşi. Până acum, cel mai apreciat a fost un dinozaur extrem de afectuos

Roboţii ninja sunt ultima găselniţă a specialiştilor, în materie de jucării pe baterii. Şi sunt sofisticaţi, nu glumă. De asemenea, un dinozaur extrem de drăgălaş are mare priză printre copii.

Printre adulţi, cel mai apreciat robot a fost, însă, un costum special care, purtat asemenea unui rucsac, preia aproape toată greutatatea atunci când cel care îl poartă face munci fizice.

O altă invenţie care pare desprinsă din filmele SF este robotul-şarpe. Dispozitivul va salva multe vieţi în situaţii limită sau în zone calamitate, spun inventatorii lui.

În total, peste 330 de companii din întreaga lume au venit la salonul din capitala Japoniei şi şi-au prezentat cele mai recente invenţii. Salonul de robotică din Tokio îşi închide porţile pe 9 noiembrie.

Vezi edițiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.

Ducele şi ducesa de Cambridge au ieșit la plimbare... cu autobuzul. Roșu, supraetajat... Se numără mișcările! Un bilet de metrou în Moscova costă 30 de genuflexiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x