Antena Căutare

Washington Times: Decat in democratia de astazi, romanii prefera sa traiasca in comunism

Majoritatea romanilor au ajuns sa tanjeasca dupa o revenire la comunism, in urma disensiunilor dintre premier si presedinte si al unei economii pe butuci. Ei cred ca reformele democratice si de liberalizare a pietei din ultimele doua decenii au esuat, relateaza Washington Times.

Peste 53% dintre romani au declarat luna trecuta pentru Institutul Roman de Studii Sociale ca ar prefera sa traiasca in regimul lui Nicolae Ceausescu. In urma cu doi ani, 44% dintre romani s-au declarat in favoarea reinstaurarii regimului comunist.

Desi, dupa caderea regimului comunist economia de piata a putut inflori, dand frau liber afacerilor capitaliste, aceasta schimbare a adus cu sine si o oportunitate de castig usor, prin manevre corupte. Astfel, discrepanta dintre imbogatitii peste noapte si oamenii de buna credinta, muncitori, s-a largit din ce in ce mai mult iar diferenta dintre nivelurile lor de trai a fost vizibila.

In Capitala, s-au construit mall-uri care adapostesc zeci de magazine de designeri de lux cu preturi ridicate, desi produsul intern brut este de 12.600 de dolari pe an cap de locuitor. Multi au fost entuziasmati cand Romania a aderat la Uniunea Europeana in 2007, dar recentele critici pe care Uniunea le-a adresat Romaniei au creat nemultumire. Astfel, protestatarii de la Bucuresti au aveau pancarte care avertizau UE: "Amintiti-va, aceasta nu este tara voastra".

Un director al departamentului de stiri de la Yahoo a fost concediat pentru ca l-a jignit pe Mitt Romney... Mihail Bergman, reprezentantul transnistrean in Rusia: "Dosarul grupului Ilascu a fost fabricat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x