Antena Căutare

Decizie radicală luată de autorităţile din Marea Britanie! Începând cu 1 octombrie fumatul va fi interzis în maşinile care au copii la bord

Începutul lunii octombrie aduce schimbări majore în ceea ce priveşte legislaţia din Marea Britanie, căci începând de la 1 octombrie fumatul în mașinile care au copii la bord va fi interzis.

Începutul lunii octombrie aduce schimbări majore în ceea ce priveşte legislaţia din Marea Britanie, căci începând de la 1 octombrie fumatul în mașinile care au copii la bord va fi interzis.

Noua lege, care îşi propune să protejeze minorii de fumatul pasiv, va intra în vigoare în toată ţara şi va fi valabilă pentru orice vehicul, „cu cabină închisă sau deschisă parțial„. Mai mult de atât, începând de la 1 octombrie, orice ocupant care va fi surprins fumând într-o mașină în care se află și copii, va fi amendat cu 50 de lire sterline.

De asemenea, în urma acestei legi, şoferul are obligaţia de a-i atenţiona şi chiar de a-i împiedica pe ceilalţi pasageri să fumeze în cazul în care în mașină se află minori. În caz contrar, nu va fi amendat doar contravenientul, ci și șoferul. De asemenea, legea se va aplica și în cazul mașinilor dotate cu plafon vitrat amovibil, chiar dacă persoanele care fumează expiră fumul în exteriorul mașinii. Paradoxal, sunt scutiți de amendă cei care fumează într-o decapotabilă cu plafon pliat.

Sursa: auto-bild.ro

Ai curaj să treci pe el? Primul pod suspendat din sticlă din China a fost inaugurat joi... Angela Merkel a decis ce se va întâmpla cu Facebook! Oameni din întreaga lume vor fi afectați de această schimbare drast...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x