Antena Căutare

Democratii lui Barack Obama au pierdut alegerile legislative din Statele Unite

Democratii lui Barack Obama au suferit o infrangere usturatoare in alegerile legislative din Statele Unite. Potrivit primelor rezultate, formatiunea liderului de la Casa Alba e pe punctul de a pierde majoritatea in Camera Reprezentantilor camera inferioara a Congresului.

Democrati si-ar putea mentine dominatia in Senat, insa nu la nivelul actual. Opozitia republicana a revendicat deja cateva fotolii senatoriale, detinute pana acum de democrati si are sanse mari sa obtina si altele dupa numaratoarea voturilor.

Potrivit analistilor, aceasta situatie va duce, cel mai probabil, la un blocaj in sistemul politic de la Washington. Republicanii din Camera Reprezentantilor vor incerca sa saboteze reformele nepopulare facute pana acum de administratia Obama.

Republicanii l-ar putea constrange pe acesta sa lase deoparte planurile privind energia si schimbarile climatice, imigratia sau educatia, informeaza AFP.


Un democrat ii ia locul lui Schwarzenegger in California

Democratul Jerry Brown a fost ales, marti, guvernator de California, luandu-i astfel locul republicanului Arnold Schwarzenegger.

Brown a invins-o pe adversara sa, fostei directoare eBay, Meg Whitman. El a castigat 49 % din voturi, iar adversara sa, 46 % .

Arnold Schwarzenegger nu si-a dezvaluit, pana in prezent, proiectele de viitor.

Fost ambasador al SUA in Romania, senator in Maryland

Democratul Jim Rosapepe, fost ambasador american la Bucuresti, si-a pastrat mandatul de senator in Districtul 21 din statul Maryland. Acesta detine postul de senator din 2007.

In varsta de 59 de ani, Rosapepe a fost ambasador in Romania in perioada 1998-2001, in timpul administratiei lui Bill Clinton.

Cutremur puternic in Serbia: 2 morti si zeci de raniti... Un avion al companiei Qantas, cu 460 de pasageri la bord, la un pas de tragedie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x