Antena Căutare

Departamentul de Justiție al SUA va executa cinci deținuți pentru prima dată în 16 ani

Departamentul de Justiție al SUA va executa cinci deținuți în următoarele luni, după ce guvernul federal a aplicat pedeapsa capitală pentru prima dată în 16 ani. Procurorul general William Barr a făcut anunțul astăzi, 25 iulie, confirmând că cinci deținuți care au fost condamnați la moarte vor fi executați începând cu luna decembrie.

Departamentul de Justiție al SUA va executa cinci deținuți în următoarele luni, după ce guvernul federal a aplicat pedeapsa capitală pentru prima dată în 16 ani. Procurorul general William Barr a făcut anunțul astăzi, 25 iulie, confirmând că cinci deținuți care au fost condamnați la moarte vor fi executați începând cu luna decembrie.

”Cei cinci bărbați care urmează să fie executați sunt deținuți care au fost condamnați pentru uciderea și, în unele cazuri, torturarea și violarea unor copii și vârstnici”, a declarat Departamentul de Justiție într-o declarație.

Ultimul deținut federal condamnat la pedeapsa cu moartea a fost fostul soldat Louis Jones Jr., ucis prin injecție letală în 2003 pentru răpirea, violarea și uciderea unei fete în vârsta de 19 ani în anul 1995.

În cadrul Administrațiilor ambelor părți, Departamentul de Justiție a cerut pedeapsa cu moartea împotriva celor mai grabi infractori, inclusiv a celor cinci criminali, fiecare fiind condamnat de un juriu al colegilor săi după o procedură completă și corectă.

Deși pedeapsa cu moartea se aplică în toate cele 50 de state și teritorii SUA, execuțiile la nivel federal au fost extrem de rare în trecut. Potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea, deși 78 de inculpați au fost condamnați la moarte de la restabilirea pedepsei cu moartea federală în 1988, doar trei au fost executate. Nimeni nu a mai fost executat la nivel federal din 2003.

Execuțiile la nivel de stat, în schimb, se produc în fiecare an în cele 29 de state care au pedeapsa capitală. Cel mai recent, Marion Wilson a fost omorât prin injectare letală în Georgia pe 20 iunie. Alți nouă au fost executați în 2019 în Texas, Alabama, Georgia, Tennessee și Florida.

Deținuții programați să fie executați sunt Daniel Lewis Lee, Lezmond Mitchell, Wesley Ira Purkey, Alfred Bourgeois și Dustin Lee Honken.

Lee a ucis o familie de trei persoane - inclusiv o fetiță de opt ani - în 1996. El a fost găsit vinovat de numeroase infracțiuni în 1999 și urmează să fie executat pe 9 decembrie în acest an.

Honken, care a împușcat și ucis cinci persoane - doi bărbați, o mamă și cele două fiice (cu vârste între 10 și șase ani) - a fost găsit vinovat în 2004. Execuția sa este programată pentru 15 ianuarie.

Mitchell, care a înjunghiat mortal o bunică de 63 de ani și apoi a ucis-o pe nepoata ei de nouă ani după ce a forțat-o să stea lângă corpul ei fără viață, urmează să fie executat pe 11 decembrie anul acesta.

Purkey a fost găsit vinovat pentru viol și uciderea unei fete de 16 ani în 2003 și a fost condamnat și în curtea de stat pentru uciderea unei femei de 80 de ani. Execuția lui este programată pentru data de 13 decembrie în acest an.

Bourgeois a fost găsit vinovat de mai multe infracțiuni în 2004, inclusiv tortura, molestarea sexuală și uciderea fiicei sale de doi ani. El urmează să fie executat pe 13 ianuarie anul viitor.

Dezastru. 150 de persoane au murit în această dimineață. Printre victime se află și copii!... O româncă şi-a pierdut copilul fiindcă a circulat fără bilet de autobuz! Cum a fost posibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x