Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Dezastru ecologic! Imagini șocante cu sute de mii de pești morți, plutind la suprafața apei, circulă pe internet

Imaginile în care sute de pești morți plutesc la suprafața apei au șocant internetul. Autoritățile s-au mobilizat, postând în mediul online numeroase filmuleţe prin care atrag atenţia asupra acestui dezastru ecologic.

Imaginile în care sute de pești morți plutesc la suprafața apei au șocant internetul. Autoritățile s-au mobilizat, postând în mediul online numeroase filmuleţe prin care atrag atenţia asupra acestui dezastru ecologic.

Un milion de peşti au fost descoperiţi morţi în ultimele zile în râurile din sud-estul Australiei, o tragedie pentru care guvernul dă vina pe secetă, iar universitarii pe proasta gestionare a râurilor, informează AFP, citată de Agerpres.

În condiţiile în care malurile bazinului hidrografic Murray-Darling au început să emane un miros insuportabil, aleşii locali şi rezidenţii s-au mobilizat postând pe internet numeroase filmuleţe prin care atrag atenţia asupra acestui dezastru ecologic.

Mai mult de un milion de pești morți

Autorităţile au evaluat bilanţul catastrofei la câteva sute de mii de peşti morţi, însă cifra de un milion ar putea fi deja depăşită, în contextul în care guvernul din New South Wales se teme de o agravare a crizei, pe fondul unor prognoze privind o creştere a temperaturilor în această săptămână.

În plus faţă de secetă, scăderea nivelului cursurilor de apă şi temperaturile în creştere ar fi putut, de asemenea, favoriza răspândirea algelor, care i-au privat pe peşti de oxigen şi au eliberat toxine.

"Ne aşteptăm să vedem mai mulţi peşti morţi în unele zone din vestul îndepărtat (ale statului New South Wales) şi pe platoul Northern Tableland", a declarat ministrul apelor din acest stat, Niall Blair.

"Este un dezastru ecologic", a afirmat luni şi premierul australian Scott Morrison. "Este o privelişte şocantă", a adăugat el.

Recomandari