Antena Căutare

Dezastru fără margini în lume! Mongolia este transformată în gheață la -24°C. 2.600 de animale au murit sub forma unor statui de gheață

Temperaturile extreme fac ravagii la nivel mondial în anumite zone. Fie că vorbim de îngheț, fie că vorbim de căldură excesivă, ambele variații de temperatură aduc pagube uriașe ecosistemelor naturale. Din acest punct de vedere nu putem trece peste faptul că poate avea loc un dezechilibru ecologic în urma căruia există posibilitatea afectării diferitelor paliere ale vieții.

Dezastru fără margini în lume! Mongolia este transformată în gheață la -24°C. 2.600 de animale au murit sub forma unor statui de gheață Galerie
2.600 de animale au murit sub forma unor statui de gheață

Ca urmare a dezechilibrului ecologic provocat de țările industrializate atât pe teritoriul lor cât și pe teritoriul altor state s-a putut constata că natura nu dispune întotdeauna de mijloace pentru refacerea echilibrului ecologic, în foarte multe situații fiind necesară intervenția recuperatoare a omului.

În prezent (23.01.2020) în Mongolia temperatura atinge -24°C (Ulaambataar). Se știe însă că luna ianuarie este foarte rea pe întregul teritoriu și mulți oameni nu rezistă pe străzi. Cu atât mai puțin animalele care mor pe capete transformându-se în statui de gheață.

În 2016, peste 1 milion de animale au murit din cauza ''dzud'' la nivelul întregii ţări, notează Xinhua, conform Agerpres.

Dezastru fără margini în lume! Mongolia este transformată în gheață la -24°C. 2.600 de animale au murit sub forma unor statui de gheață

Frigul extrem, numit ''dzud'' în Mongolia, a provocat decesul a peste 2.600 de animale domestice în luna ianuarie doar în provincia vestică Uvs, a anunţat miercuri Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă (NEMA), citată de Xinhua.

Şase dintre cele 21 de provincii sunt în prezent afectate de ''dzud'', iar în aproape întreaga provincie Uvs, situată la circa 1.300 km de capitala Ulan Bator, ninge, conform NEMA.

În Mongolia, ''dzud'' este un termen care descrie iarna geroasă ce urmează unei veri secetoase şi provoacă un număr mare de decese în rândul animalelor domestice, din cauza frigului şi a lipsei de hrană.

Şapte morţi şi patru dispăruţi în Spania, în furtuna Gloria; evacuări în Franţa... Românii care au vizitat China, în pericol! Orașul cu 11 milioane de locuitori în care au fost, pus în carantină din cauz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x