Antena Căutare

Catastrofă ecologică! Pădurea amazoniană încă arde! 40.000 de soldaţi din Brazilia se vor alătura luptei cu flăcările

Armata braziliană intră în acţiune împotriva uriaşelor incendii din pădurea amazoniană, plămânul verde al planetei.

Armata braziliană intră în acţiune împotriva uriaşelor incendii din pădurea amazoniană, plămânul verde al planetei. Criticat pentru că nu a putut să o apere, guvernul promite că peste 40.000 de soldaţi se vor alătura luptei cu flăcările, dar este deja prea târziu pentru mari suprafeţe din Amazon. Mii de focare au scăpat de sub control nu doar în Brazilia, ci şi în Bolivia, Paraguay şi Argentina.

Uriaşe incendii continuă să mistuie pădurea tropicală din Amazon, care produce 20 la sută din oxigenul planetei. În aşteptarea militarilor pe care i-a promis guvernul brazilian, localnicii sunt neputincioşi în faţa flăcărilor.

Anul acesta însă, distrugerile sunt mai mari ca oricând, iar ecologiştii consideră că, de multe ori, focul este aprins chiar de fermieri, pentru a defrişa zone de pădure pe care vor să le transforme în teren arabil. Flăcările scapă adesea de sub control şi lasă în urmă un peisaj ce pare desprins din filmele despre apocalipsă. Adesea, singurele fiinţe vii care supravieţuiesc sunt şerpii.

Catastrofa ecologică din Amazon a pus în alertă întreaga lume! Situaţia extrem de gravă se află şi pe agenda summitului G7.

De la începutul anului, pădurea amazoniană a ars pe sute de mii de hectare. Numai în Brazilia, numărul focarelor de incendiu a crescut cu 85 la sută faţă de anul trecut.

Incendiile continuă să se răspândească în pădurea amazoniană, după ce zona arde neîncetat de mai bine de două săptămâni. Imagini care arată cum animalele mor arse de vii fac înconjurul Planetei. Desfrișările ar fi una dintre cauzele focului, susțin autoritățile braziliene, care vor să mobilizeze armata pentru a încerca să stingă incendiile.

Pe fondul unei condamnări tot mai mari la nivel mondial, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat vineri că ar putea mobiliza armata pentru a ajuta la stingerea unui număr record de incendii care se răspândesc în pădurea amazoniană, informează Reuters.

Incendiile de păduri din Amazonul brazilian, care reprezintă mai mult de jumătate din cea mai mare pădure tropicală a lumii, au crescut în acest an cu 83%, conform datelor guvernamentale, distrugând întinderi vaste ale unui ecosistem vital pentru combaterea schimbărilor climatice globale.


Reuters notează că este posibil ca fermierii să fi avut parte de cel puţin o încurajare tacită din partea preşedintelui de dreapta al ţării, care a preluat puterea în ianuarie.



Pe măsură ce incendiile s-au răspândit, presiunea din exterior a continuat să crească, atât din partea liderilor politici cât şi a activiştilor de mediu. Vineri, câteva sute de activişti au protestat în faţa ambasadelor braziliene din Paris şi Londra

Dezastru! Incendiile de pădure sunt scăpate de sub control: 20% din oxigenul Planetei vine din Amazon... Iadul nu se mai termină! Incediu de pădure în Grecia! Aproape o mie de turişti au fost evacuaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x