Antena Căutare

Dezastrul de la Fukushima a fost provocat de om, nu de natura!

La un an si jumatate de la dezastrul nuclear de la Fukushima, specialistii au stabilit ca accidentul a fost provocat de neglijenta umana si nu de tsunamiul urias!

Accidentul nuclear de la Fukushima a fost "un dezastru provocat de om, care l-ar fi putut preveni si evita"! Aceasta este concluzia specialistilor care au analizat ceea ce s-a petrecut in norestul Japoniei pe 11 martie 2011.

"Este clar ca accidentul a fost provocat de om. Guvernul de atunci, precum si reprezentantii companiei Tokyo Electric Power au esuat in incercarea lor de a proteja viata persoanelor din regiune si societatea japoneza in general", este una dintre concluziile dosarului de peste 600 de pagini. "O multitudine de erori si neglijente in ceea ce privesc masurile de securitate au dus la tragedie. Intr-adevar, a fost si cutremurul ce a provocat tsunamiul, dar ceea ce s-a petrecut la Fukushima Daiichi nu poate fi considerat dezastru natural.

Pe 11 martie 2011, la ora 05.46, a avut loc, in regiunea Tohoku, din Oceanul Pacific, in apropierea orasului japonez Sendai, un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter. In urma seismului, s-a inregistrat un val de tsunami urias si a fost declarata stare de urgenta nucleara in Japonia, fiind afectata centrala nucleara de la Fukushima. In urma dezastrului au existat 28.000 de morti!

"Razboiul" politic de la Bucuresti pune in pericol pozitia Romaniei din Consiliul European... Un eurodeputat maghiar cere socialistilor din PE sa ia pozitie fata de situatia din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x