Antena Căutare

Din ciclul: Ce au mai nascocit cercetatorii britanici!

Ce legatura este intre factorul germinativ al orezului si explozia demografica din China? Pentru noi, oamenii de rand, absolut niciuna. Dar, undeva in laboratoarele lor din Anglia, cercetatorii britanici cu siguranta lucreaza la gasirea unui raspuns. E doar o presupunere, dar e fundamentata pe fapte reale

Clipim. Si o facem des. Oamenii de stiinta britanici care si-au pus parafa pe acest studiu au ajuns la concluzia ca 10 la suta din timpul in care nu dormim, clipim. Dar, ce se intampla atunci cand clipim? Nimic, am fi tentati sa credem. Cercetatorii britanici au insa alta concluzie. Atunci cand clipim, creierul se opreste. Bine, nu tocmai cerebelul, ci anumite regiuni, cum ar fi cea responsabila cu atentia.

Pana astazi, despre mancarea de tip fast food stiam doua lucruri: este nesanatoasa si ingrasa. De azi, insa, vom privi cu alti ochi cartofii prajiti si shaorma. Si de vina pentru asta sunt aceiasi cercetatori britanici. Dedicati celor mai inutile descoperiri din… istoria descoperirilor inutile, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca sarea si grasimile din mancarurile fast food nu doar ne rotunjesc pantecele, ci ne si scad nivelul de IQ si ne fac mai nepasatori.

In orice caz, specialistii au pregatit un test pentru devoratorii de burgeri si racoritoare. Au luat un esantion de 2000 de oameni, pe care i-au pus sa raspunda la 12 intrebari, culmea, legate de fast food. Concluzia: doar unul din zece britanci a raspuns corect la cele 12 intrebari. Asta, desi 80 la suta dintre ei isi doresc sa aiba un stil de viata mai sanatos.

Ar fi recomandat sa deschida din cand in cand si cate-o care, nu doar meniul de la restaurant.

David Cameron vrea sa limiteze accesul romanilor si bulgarilor in Marea Britanie... Nunta de cosmar! Au vrut sa spuna "DA" in balon, insa s-au prabusit peste o casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x