Antena Căutare

Directorul CIA si-a dat demisia dupa ce a recunoscut o relatie extraconjugala

Directorul CIA, generalul in retragere David Petraeus, si-a dat demisia dupa ce a recunoscut o relatie extraconjugala. Petraeus, fost comandant al fortei internationale din Afganistan, era considerat un erou al razboiului din Irak si unul din cei mai buni generali americani din ultimele decenii.

"Dupa o casatorie de peste 37 de ani, am dat dovada de o gandire extrem de gresita, angajandu-ma intr-o relatie extraconjugala. Un asemenea comportament este inacceptabil". Astfel suna mesajul prin care David Petraeus si-a anuntat demisia, luand prin surprindere tot personalul CIA. Surse de la Casa Alba spun ca presedintele Obama a reflectat 24 de ore inainte sa i-o aprobe.

“A fost in Irak, Afganistan, a efectuat patru sau cinci stagii acolo. Daca n-ar fi calcat stramb, as fi fost surprins. Cred ca astazi am avut dovada "socanta" ca generalul David Petraeus este o fiinta umana”, a declarat pentru CNN analistul military Thomas Ricks.

David Petraeus, care a implinit de curand 60 de ani, a devenit cel mai cunoscut general americani dupa interventia din Irak. In 2003, el a comandat o divizie aeropurtata iar dupa cativa ani a elaborat strategia luptei contra insurgentei si a coordonat aplicarea ei pe teren. In Irak, a revenit o pace fragila, iar trupele americane s-au putut retrage.

In 2010, presedintele Obama l-a numit pe Petraeus comandant suprem in Afganistan. Un an mai tarziu, l-a rugat sa paraseasca armata pentru a prelua conducerea CIA. In toata bogata sa cariera, sotia sa, care-i daruise doi copii, i-a stat alaturi.

Iubita secreta a generalului ar fi, potrivit publicatiei Slate, autoarea biografiei sale, Paula Broadwell. Ziaristii si-au amintit ca, in Afganistan, Petraeus obisnuia sa faca jogging in compania ei, uneori pe distante de cativa kilometri. Nimeni nu banuia ca un personaj atat de sever ar putea sa aiba o aventura. Se spune ca relatia a iesit la iveala in cursul unei anchete a FBI, care se temea ca Petraeus putea fi santajat din cauza vietii sale private.

Siria: Confruntarile armate, de la frontiera cu Israelul, s-au soldat cu 30 de morţi în şapte zile... Barack Obama, gata de compromis bugetar! Trebuie sa rezolve "muntele fiscal"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x