Antena Căutare

Directorul OMS Europa: O tragedie umană inimaginabilă în azile din cauza Covid-19

Ravagiile făcute de coronavirus în azile, care reprezintă până la jumătate dintre decesele înregistrate în unele ţări europene, sunt "o tragedie umană inimaginabilă", a afirmat joi directorul OMS Europa, conform AFP.

În aceste unităţi, situaţia este "profund îngrijorătoare", a declarat Hans Kluge în timpul unei conferinţe de presă online, organizată la Copenhaga, sediul diviziei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit calculelor preliminare ale instituţiei, "până la jumătate dintre decesele de Covid-19 au fost raportate în centrele de îngrijire de lungă durată", a spus el.

Astfel, la 13 aprilie, printre cele 444 de decese înregistrate în Irlanda, 55,2% au fost în acest tip de centru. La 15 aprilie, Franţa raporta că 49,4% dintre victime erau din Ehpad, potrivit cifrelor comunicate de OMS pentru AFP.

Pentru Kluge, "există o nevoie imediată şi urgentă de a regândi şi adapta funcţionarea" acestor centre în faţa epidemiei.

Este vorba în special de a creşte numărul testărilor, de a echipa mai bine cadrele medicale şi de a organiza unităţi speciale pentru bolnavii de Covid-19, înainte chiar de apariţie primelor cazuri.

Pentru că, a subliniat acesta, "chiar şi la persoanele vârstnice care sunt fragile şi trăiesc cu mai multe boli cronice, mulţi au şanse mari de a-şi reveni dacă sunt bine îngrijite".

Aproape jumătate dintre cazurile declarate de Covid-19 în lume au fost înregistrate în Europa de OMS, care se întinde de la Atlantic la Pacific şi cuprinde 53 de ţări. 110.000 de persoane au murit în Europa din cauza Covid-19.

Instituţia din cadrul ONU este îngrijorată de o creştere a cazurilor în partea orientală din zona sa, în special în Rusia, Turcia şi Ucraina.

Sursa : news.ro

Coronavirus în Italia - O persoană infectată la fiecare 25 de testări, cel mai scăzut număr de la începutul epidemiei. A... Coronavirus - Mai mult de 100.000 de cazuri confirmate în Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x